αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 3 τακτικές του Elon Musk για να ωθεί τις ομάδες του να πετύχουν το «αδύνατο»

Οι 3 τακτικές του Elon Musk για να ωθεί τις ομάδες του να πετύχουν το «αδύνατο»

Οι επιχειρηματίες αντιμετωπίζουν περισσότερες αποτυχίες παρά επιτυχίες, ειδικά στα πρώτα χρόνια της διαδρομής τους. Ο Elon Musk μπορεί να έχει σήμερα στα χέρια του κολοσσούς όπως η Tesla και η SpaceX, ωστόσο έχει περάσει και αυτός μέσα από αποτυχίες και εμπόδια. Με όλη αυτή την εμπειρία στις αποσκευές του, τώρα έχει βρει τους δικούς του τρόπους έτσι ώστε να ωθεί τις ομάδες του να πετύχουν το «αδύνατο». Άλλωστε, και ο ίδιος όταν ξεκίναγε να φτιάχνει διαστημικούς πυραύλους πριν μερικά χρόνια, δεν είχε τις πιθανότητες με το μέρος του. Όλοι πίστευαν πως έχει θέσει έναν… αδύνατο στόχο. Αλλά τους διέψευσε.

Το αμερικανικό inc.com παραθέτει τις 3 τακτικές του Elon Musk για να ωθεί τις ομάδες του να πετύχουν το «αδύνατο». Και ίσως μπορείς να τις «αντιγράψεις».

1# Παραθέτει ένα μεγάλο όραμα. Ο Musk ίδρυσε την SpaceX με το όραμα να φτιάξει διαστημόπλοια που θα οδηγήσουν τελικά ανθρώπους στον Άρη. Για να πραγματοποιήσει αυτό το όραμα, έπρεπε πρώτα να μειώσει το κόστος αποστολής ανθρώπων στο διάστημα. Ο στόχος φάνηκε τότε αδύνατος, αφού καμία ιδιωτικά χρηματοδοτούμενη εταιρεία δεν είχε επιτύχει ποτέ το απαραίτητο πρώτο βήμα: Την κατασκευή ενός πυραύλου ικανού να φτάσει σε τροχιά. Εδώ είναι το κλειδί. Το όραμα του Musk να φτάσει στον Άρη έμοιαζε ως κάτι «τρελά δύσκολο» και σχεδόν αδύνατο. Αλλά δεν ήταν εντελώς αδύνατο. Το challenge παρακίνησε τους επιστήμονες και τους μηχανικούς να βρουν έναν τρόπο να το κάνουν. Τα βήματα προόδου τα βλέπουμε σήμερα και είναι εντυπωσιακά. Παρόλο που ακόμα ο Musk δεν έχει φτάσει στον Άρη.

2# Σπάει το όραμα σε μικρότερα βήματα. Ενώ το όραμα του Musk είναι να μετατρέψει τους ανθρώπους σε ένα πραγματικά… πολυπλανητικό είδος, το πρώτο βήμα ήταν να μειωθεί το κόστος εκτόξευσης ενός πυραύλου- και η επαναχρησιμοποίησή του. Ο Musk κοινοποίησε το μεγάλο όραμα νωρίς, αλλά κράτησε την ομάδα του επικεντρωμένη στην επίτευξη του ενός βήματος μετά το άλλο. Οι επιτυχημένοι επιχειρηματίες γνωρίζουν ότι ο μόνος τρόπος για να αναπτυχθεί κανείς είναι να κάνει μικρά βήματα. Κάντε λοιπόν μικρά βήματα, ακόμα κι αν ο τελικός προορισμός είναι δύσκολα προσβάσιμος. Και βεβαιωθείτε ότι γιορτάζετε κάθε νίκη!

3# Εστιάζει σε αυτό που πήγε σωστά. Είπαμε, ο Musk έχει περάσει μέσα απο αποτυχίες. Κανείς δεν έχει ξεχάσει τους πυραύλους που καταστράφηκαν, στην προσπάθεια να πετάξουν προς το διάστημα. Ο Mr Tesla είναι ένας μόνιμα αισιόδοξος τύπος που αρνείται να δεχτεί την ήττα. Μετά την αποτυχία της πρώτης εκτόξευσης πυραύλου, οι 300 υπάλληλοι της SpaceX αισθάνθηκαν αποθαρρυμένοι, αλλά ο Musk μπόρεσε να κάνει μια ισχυρή αλλαγή στη ψυχολογία τους. Πρώτον, τους προσέφερε προοπτική. Τους είπε για άλλους εμβληματικούς πυραύλους που είχαν αποτύχει στις πρώτες δοκιμές τους. Δεύτερον, επικεντρώθηκε σε αυτά που πήγαν σωστά, επαινώντας την ομάδα για την απόδοση του κύριου κινητήρα του πυραύλου, το avionics system του και πολλά άλλα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − 1 =