αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 3 συνήθειες που εφάρμοζε κάθε βράδυ ο Steve Jobs για να «γεμίζει τις μπαταρίες» του

Οι 3 συνήθειες που εφάρμοζε κάθε βράδυ ο Steve Jobs για να «γεμίζει τις μπαταρίες» του

Ο Steve Jobs κατάφερε να φτάσει στην business επιτυχία όχι μόνο γιατί είχε ένα καινοτόμο μυαλό και επειδή λάμβανε σωστές «μεγάλες αποφάσεις». Είχε δομήσει έτσι την καθημερινότητα του, έτσι ώστε κάθε ημέρα να παίρνει την απαιτούμενη ώθηση. Οι «μικρές» συνήθειες έπαιζαν τον ρόλο τους.

Ο συνιδρυτής της Apple προσπαθούσε να έχει μια απλή καθημερινότητα στο σπίτι του. Το inc.com παραθέτει 3 βραδινές συνήθειες που είχε ο Jobs και τον βοηθούσαν να χαλαρώνει και να «γεμίζει τις μπαταρίες» του μετά από μια κουραστική ημέρα στο γραφείο.

1# Έπινε ζεστό τσάι από βότανα μετά το δείπνο. Όλη η οικογένεια του Jobs έτρωγε υγιεινό δείπνο κάθε βράδυ, με τα περισσότερα υλικά να προέρχονται από τον ιδιωτικό τους κήπο. Τόσο ο Steve όσο και η γυναίκα του, Laurene, ενδιαφέρονταν πολύ για τα βιολογικά τρόφιμα και την υγιεινή διατροφή. Και παρόλο που ήταν διάσημος εργασιομανής, ειδικά στην αρχή της καριέρας του ο Jobs επέστρεφε στο σπίτι για δείπνο κάθε απόγευμα. Μετά το δείπνο, οι δυο τους έπιναν ζεστό τσάι από βότανα. Το τσάι και τα αφεψήματα από βότανα γενικά, προσφέρουν πολλά οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης της πέψης και της αύξησης της ηρεμίας και της χαλάρωσης.

2# Πήγαινε για έναν περίπατο. Ο Steve ήταν ένθερμος οπαδός του περπατήματος καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής του. Συχνά έκανε meetings με ανθρώπους ενώ περπατούσαν, αντί να κάθονται σε μια αίθουσα συνεδριάσεων ή μία καφετέρια. Αλλά όσο κι αν είχε περπατήσει κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα έκανε έναν ακόμα περίπατο με τη γυναίκα του μετά το δείπνο. Αυτή ήταν μια καλή συνήθεια, αφού πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι το περπάτημα βοηθά τους ανθρώπους να κοιμούνται γρηγορότερα και μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου.

3# Άκουγε μουσική. Ο Jobs περνούσε την τελευταία ώρα της ημέρας του διαλογιζόμενος και/ή ακούγοντας μουσική. H ακρόαση χαλαρωτικής μουσικής μπορεί να επιβραδύνει τον καρδιακό σας ρυθμό, να μειώσει την αρτηριακή σας πίεση, να μειώσει τις ορμόνες που σχετίζονται με το στρες και να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 5 =