αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 3 σκέψεις που σε κρατούν πίσω στην καριέρα σου (και όλοι τις έχουμε κάνει)

Οι 3 σκέψεις που σε κρατούν πίσω στην καριέρα σου (και όλοι τις έχουμε κάνει)

Τις περισσότερες φορές, το βασικό πρόβλημα που σε κρατά μακριά από την επιτυχία δεν βρίσκεται στο κακό οικονομικό περιβάλλον, στην κακή τύχη ή στην κακόφημη γειτονιά που μένεις. Όλα ξεκινούν από την δική σου νοοτροπία και την οπτική με την οποία βλέπεις τα πράγματα.

Δεν είναι τυχαίο, ότι οι πιο πετυχημένοι άνθρωποι του κόσμου έχουν αναπτύξει μια νοοτροπία που λέει: Ξεκίνα όπου είσαι, κάνε ότι μπορείς, χρησιμοποίησε ότι έχεις. Με απλά λόγια ένα success story μπορεί να ξεκινήσει από οπουδήποτε, αρκεί να κινηθείς σωστά.

Και να αφήσεις πίσω τα όποια «βαρίδια». Τώρα θα δούμε τις 3 σκέψεις που σε κρατούν πίσω στην καριέρα σου (και όλοι τις έχουμε κάνει).

1# Θα το κάνω κάποια άλλη στιγμή στο μέλλον. Ίσως το Νο1 πρόβλημα. Είναι η αναβλητικότητα. Το βλέπουμε συχνά και στην Ελλάδα. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν καλές ιδέες, αλλά ελάχιστοι τις κάνουν πράξη. Το βασικό είναι να ξεκινήσεις. Άλλωστε η «τέλεια στιγμή» πιθανότατα δεν θα έρθει ποτέ.

2# Δεν θέλω να αποτύχω. Και αυτός είναι ένας φόβος που έχουν πολλοί. Όμως η αποτυχία δεν είναι απαραίτητα κακή. Και δεν είναι απαραίτητα το τέλος της διαδρομής. Μέσα από τις αποτυχίες και τους πειραματισμούς θα φτάσεις στον μεγάλο στόχο σου. Οι αποτυχίες θα λειτουργήσουν ως χρήσιμα μαθήματα.

3# Δεν έχω τα απαραίτητα προσόντα. Κανείς δεν ήταν τέλειος όταν ξεκίνησε. Είναι χαρακτηριστικά τα λόγια του Mark Zuckerberg, ο οποίος έχει πει πως όταν ξεκίναγε το Facebook, στα 19 του, δεν είχε ιδέα από επιχειρηματικότητα και από το πως είναι να διοικείς μια τεχνολογική εταιρία. Έκανε και αυτός τα λάθη του, και εξελίχτηκε μέσα από την διαδρομή. Κάνε ένα βασικό πλάνο, και ξεκίνα την δουλειά. Ακόμα κι αν δεν είσαι τέλειος στον τομέα σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − 8 =