αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 3 πυλώνες πάνω στους οποίους ο Jeff Bezos έχτισε την αυτοκρατορία του (και η αθέατη πλευρά των πραγμάτων)

Οι 3 πυλώνες πάνω στους οποίους ο Jeff Bezos έχτισε την αυτοκρατορία του (και η αθέατη πλευρά των πραγμάτων)

Ο Jeff Bezos είναι σήμερα ένα από τους πιο πετυχημένους επιχειρηματίες στο κόσμο. Και φυσικά είναι δισεκατομμυριούχος. Ίδρυσε την Amazon πριν πολλά χρόνια, με την πλατφόρμα να πουλά μόνο βιβλία στην αρχή, και σήμερα έχει εξελιχτεί σε έναν κολοσσό αξίας 470 δισ. δολαρίων. Με την ανάπτυξη να συνεχίζεται.

Το αμερικανικό inc.com, δημιούργησε ένα σύντομο βίντεο, το οποίο παραθέτει τους 3 βασικούς πυλώνες πάνω στους οποίους ο Bezos έχτισε την αυτοκρατορία του. Πρώτον, η Amazon πάντα στόχευε να έχει τις χαμηλότερες τιμές σε σχέση με τους ανταγωνιστές. Πάντα έβλεπε μια ευκαιρία σε αυτό το κομμάτι. Έτσι, από τα πρώτα της βήματα η εταιρία προσέλκυσε αρκετούς πελάτες και αναπτύχθηκε.

Ο Jeff Bezos, έβαζε πάντα πρώτους τους πελάτες. Κάτι που φαίνεται και σε επιστολές που έχει στείλει κατά καιρούς στους μετόχους. Από το 1997 κιόλας, σημείωνε ότι η εταιρία θα συνεχίσει να εστιάζει στους πελάτες και τις ανάγκες τους. Οι προμηθευτές έρχονταν σε δεύτερη μοίρα.

Τρίτος, ο Bezos ήθελε πάντα η εταιρία του να είναι πιο αποδωτική από της άλλες. Είναι γνωστός ο «κανόνας με τις δύο πίτσες» (για τον οποίο έχουμε ξανά γράψει). Σύμφωνα με αυτόν, ένα meeting δεν έχει λόγο ύπαρξης, αν οι συμμετέχοντες σε αυτόν δεν μπορούν… να ταϊστούν με δύο πίτσες. Αν δηλαδή είναι παραπάνω άτομα, τότε το meeting δεν θα είναι ουσιαστικό.

The 3 Biggest Secrets to Jeff Bezos's Success

Jeff Bezos becoming a billionaire was the result of a specific process.

Posted by Inc. Magazine on Dienstag, 12. Dezember 2017

Η αθέατη πλευρά

Αυτό στο οποίο βέβαια δεν αναφέρεται το Inc.com, είναι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται αρκετοί υπάλληλοι στην Amazon. Βρετανός δημοσιογράφος της Sunday Mirror, έκανε πρόσφατα νέες αποκαλύψεις. Ο ίδιος απέκρυψε την επαγγελματική ιδιότητά του, εργάστηκε για πέντε εβδομάδες σε μία από τις αποθήκες της εταιρείας στο Έσεξ και απαθανάτισε τις συνθήκες εργασίας. Σύμφωνα με τον Βρετανό οι υπάλληλοι εργάζονται 55 ώρες την εβδομάδα ενόψει της εορταστικής σεζόν των Χριστουγέννων, κάνουν διάλειμμα μόνο για τουαλέτα, και πρέπει να διαχειρίζονται ένα πακέτο ανά 30 δευτερόλεπτα.

Ο Άλαν Σέλμπι εργάστηκε μέχρι την ημέρα του Black Friday. Είδε εργαζόμενους να καταρρέουν από την κόπωση και να δέχονται τις πρώτες βοήθειες από τραυματιοφορείς ασθενοφόρων.  Του ζητήθηκε να πακετάρει 120 αντικείμενα την ώρα.

Η Amazon απάντησε στο δημοσίευμα του Βρετανού δημοσιογράφου. «Η εταιρεία παρέχει ένα από τα πιο ασφαλή και εποικοδομητικά περιβάλλοντα εργασίας με ανταγωνιστικούς μισθούς και μπόνους από την πρώτη ημέρα της πρόσληψης. Όπως οι περισσότερες εταιρείες έχουμε την απαίτηση υψηλού επιπέδου παραγωγικότητας από το προσωπικό. Οι στόχοι βασίζονται σε στόχους που έχουν επιτευχθεί από άλλους εργαζόμενους».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 − 7 =