αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 3 πρώτες κινήσεις που πρέπει να κάνεις όταν κάποιος φίλος σου συστήνει μια νέα business επαφή

Οι 3 πρώτες κινήσεις που πρέπει να κάνεις όταν κάποιος φίλος σου συστήνει μια νέα business επαφή

Το networking είναι σημαντικό. Αυτό το έχουμε ξανά πει. Η σύνδεση με ανθρώπους είναι σημαντικό σε κάθε δουλειά. Είτε πρόκειται για έναν δημοσιογράφο, έναν επενδυτή, έναν πιθανό συνεργάτη ή οποιονδήποτε άλλο, μια νέα επαφή μπορεί να είναι χρήσιμη. Ο καλύτερος τρόπος όμως για να συνδεθείτε με τους ανθρώπους είναι μέσω μιας εισαγωγής από ένα ήδη γνωστό σας άτομο.

Αλλά τι πρέπει να κάνετε μόλις π.χ. λάβετε αυτό το email από έναν φίλο που σας συστήνει σε κάποιον; Εδώ είναι οι 3 κινήσεις που πρέπει να κάνεις, όπως τις παραθέτει το αμερικανικό inc.com.

Πρώτα και κύρια, εκφράστε ευγνωμοσύνη για την εισαγωγή

Μόλις κάποιος φίλος σας συστήσει κάποιον άλλον άνθρωπο, πείτε ευχαριστώ στον φίλο για την «σύνδεση» και την εισαγωγή που έκανε. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ακόμα πιο χρήσιμες συνδέσεις στο μέλλον. Και φυσικά θα χτίσεις μια καλύτερη σχέση και με τον φίλο που ήδη έχεις.

Βεβαιωθείτε ότι το αρχικό σας ευχαριστήριο email περιλαμβάνει κάποιους επαίνους για το άτομο που σας συνδέει

Και πάλι κάτι κάπως προφανές, αλλά σπάνια αυτό γίνεται σωστά. Μην μείνεις απλώς στο να πεις ένα «γεια» και «ευχαριστώ» στον εισηγητή. Μπορείς να ξεκινήσεις με μια φράση σαν: «Ντέιβιντ, είσαι ο καλύτερος. Κάνεις τις καλύτερες συνδέσεις και intro. Γεια σου, Τζένιφερ, έχω ακούσει τα καλύτερα για εσένα. Θα ήθελες να τα πούμε σε ένα videocall ή να πάνε για έναν χαλαρό καφέ; Θα λειτουργούσε για σένα και αν ναι, πότε είναι το καλύτερο να γίνει;». Δες: Πρώτα απο όλα, εγκωμίασες τον Ντέιβιντ, κάτι που τόσο σε κάνει να φαίνεσαι καλός στην Τζένιφερ και θα κάνει τον Ντέιβιντ να θέλει να κάνει περισσότερες συστάσεις για σένα. Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο σε αυτό το email είναι ότι δεν αφήνετε τα πράγματα αόριστα. Έχετε ένα συγκεκριμένο αίτημα, για να συνδεθείτε περαιτέρω.

Ρωτήστε ποια είναι η πιο βολική ώρα για να συνδεθείτε και, στη συνέχεια, στείλτε μια πρόσκληση στο calendar

Αν επεδίωξες ο άλλος την επαφή, θα πρέπει να είναι αυτός που θα προσφέρει ευελιξία για το πότε θα συναντηθείτε και όσο ασήμαντο κι αν ακούγεται, θα πρέπει να είναι αυτός που θα στείλει την πρόσκληση στο calendar. Από την άλλη, αν ζήτησες από τον Ντέιβιντ να σες συστήσει στην Τζένιφερ, π.χ. γιατί χρειάζεται μια βοήθεια στην δουλειά σου, τότε θα πρέπει να δείξεις εσύ ευελιξία και θα πρέπει να στείλεις την πρόσκληση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 1 =