αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 3 μικρές φράσεις τις οποίες χρησιμοποιούν κάθε ημέρα οι μεγάλοι leaders (αντί για κάποιες άλλες)

Οι 3 μικρές φράσεις τις οποίες χρησιμοποιούν κάθε ημέρα οι μεγάλοι leaders (αντί για κάποιες άλλες)

Ανεξάρτητα από τον επαγγελματικό ρόλο και τα skills που έχεις πάνω στην δουλειά, οι επικοινωνιακές ικανότητες μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι μεγάλοι leaders. Αν είσαι επικοινωνιακά σωστός, μπορείς να επικοινωνείς καλύτερα με την ομάδα σου, να δημιουργήσεις μια κουλτούρα ανοιχτού feedback όπου όλοι θα λένε την γνώμη τους, ενώ παράλληλα θα κρατάς τους ανθρώπους οργανωμένους στο σωστό μονοπάτι.

Έχουν σημασία οι φράσεις που χρησιμοποιείς. Υπάρχουν 3 συγκεκριμένες φράσεις που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Το αμερικανικό The Muse τις παραθέτει. Βάλε τις στην θέση κάποιων άλλων, που ίσως χρησιμοποιείς καθημερινά.

1# Λένε «δεν» αντί για «δεν μπορώ»: Τα «όχι» είναι σημαντικά σε μια επαγγελματική διαδρομή. Και συχνά είναι δύσκολα να τα πεις. Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν τι λέξη «δεν» ή την φράση «δεν μπορώ». Η πρώτη είναι καλύτερη, και δείχνει την δύναμη της επιλογής. Αν για παράδειγμα σας γίνει μια πρόταση για συνεργασία με την επιχείρηση σας, είναι καλύτερο να πείτε κάτι π.χ. του στιλ «δεν εξυπηρετούμε πελάτες έξω από την βιομηχανία της ψυχαγωγίας» αντί για «δεν μπορούμε να αναλάβουμε αυτό το project».

2# Δεν λένε «συγνώμη για την καθυστέρηση» στα emails: Επίσης το βλέπουμε συχνά, αλλά μάλλον σε κάνει να δείχνεις αδύναμος. Αντί για αυτό πες π.χ. «Ευχαριστώ για την υπομονή σας, ενώ συγκέντρωνα τις απαιτούμενες πληροφορίες για να σας δώσω ξεκάθαρα τα επόμενα βήματα».

3# Λένε ότι είναι «εστιασμένοι» και όχι «απασχολημένοι»: Πόσο συχνά ακούς τους συναδέλφους σου να μιλούν για πιεστικά ωράρια; Μάλλον συνέχεια. Όταν οι άνθρωποι λένε ότι είναι απασχολημένοι, ακούγεται σαν να λένε ότι η ζωή τους είναι εκτός ελέγχου και δεν ξέρουν πώς να διαχειριστούν το χρόνο τους. Δείξε τις προτεραιότητες σου. Και πες απλά ότι είσαι εστιασμένος σε κάτι.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − eight =