αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 3 «μικρές» συνήθειες που μπορείς να ξεκινήσεις να εφαρμόζεις σήμερα, και θα σε φτάσουν στην μεγάλη επιτυχία

Οι 3 «μικρές» συνήθειες που μπορείς να ξεκινήσεις να εφαρμόζεις σήμερα, και θα σε φτάσουν στην μεγάλη επιτυχία

Είναι αλήθεια, ότι οι άνθρωποι δύσκολα αλλάζουν τις συνήθειες τους. Ακόμα κι αν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα θέλουν. Δεν βλέπουν όλοι τα δεδομένα με καθαρό μυαλό. Και επίσης δεν θέλουν να κάνουν τολμηρές επιλογές που θα τους βγάλουν από την «ασφάλεια» της ρουτίνας τους. Μπορεί να βαθμολογούν τα αποτελέσματα που έχουν στην ζωή του με βαθμό 6/10, όμως πιθανότατα δεν θα ρισκάρουν να… πάνε παραπάνω. Θα προτιμήσουν να πουν «οκ καλά είναι και εδώ». Παρόλο που δεν θα είναι απολύτως ικανοποιημένοι.

Το inc.com κάνει την κατάσταση λίγο πιο εύκολη. Παραθέτει τις 3 «μικρές» συνήθειες που μπορείς να ξεκινήσεις σήμερα κιόλας, και να σε φτάσουν στην επιτυχία στο προσεχές μέλλον. Δεν είναι μεγάλα και ίσως τρομακτικά βήματα. Αλλά είναι μικρά πράγματα, από τα οποία μπορείς να δεις άμεση βελτίωση.

1- Βρες χρόνο για να χαλαρώσει το μυαλό σου: Σίγουρα ο κάθε άνθρωπος έχει τον δικό του τρόπο για να διαχειρίζεται το άγχος του, τη θλίψη ή τα γενικότερα συναισθήματα του. Όμως το να περνάς λίγες στιγμές, κάπου ήσυχα, πάντα βοηθά. Μερικοί το πάνε ένα βήμα παρακάτω και χρησιμοποιούν τον διαλογισμό ή την γιόγκα για να χαλαρώσουν. Θυμήσου και το άρθρο μας, με τίτλο: «Το να περνάς χρόνο μόνος σου, κάνει καλό στην καριέρα σου. Εδώ είναι οι 6 απλοί λόγοι».

2- Κάνε λίστες όπως ο Tony Robbins: Όταν έχουμε μπροστά μας ένα μεγάλο task, συνήθως δεν μπαίνουμε καν στον κόπο να εργαστούμε για αυτό. Γιατί; Διότι φαίνεται πολύ δύσκολο. Εδώ ο γνωστός επιχειρηματίας και business coach, Tony Robbins, έχει τη δική του πρόταση. Να φτιάξεις to-do λίστες στις οποίες θα «κόβεις» τις δουλειές και τα γενικότερα πλάνα σου, σε μικρότερα κομμάτια. Έτσι, θα είναι πιο εύκολο να κάνεις το πρώτο βήμα, μετά το δεύτερο κ.ο.κ. και τελικά να φτάσεις στον μεγάλο στόχο.

3- Μην είσαι μια επιχειρηματική κουκουβάγια: Οι περισσότεροι άνθρωποι -και ειδικά οι επιχειρηματίες- ζουν σε πολύ γρήγορους ρυθμούς στην εποχή μας. Το αποτέλεσμα είναι να παραμελούν τον ύπνο τους. Μια λάθος κίνηση, η οποία όχι μόνο δεν σου επιτρέπει να εργαστείς περισσότερο και να είσαι αποδοτικός, αλλά είναι πολύ πιθανό να σε οδηγήσει στο burnout. Ξεκίνα να φρονίζεις τον ύπνο σου, σήμερα. Αν δεν το κάνεις ήδη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × five =