αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 3 μεγάλες αλήθειες τις οποίες πρέπει να προσέξουν οι νέοι επιχειρηματίες

Οι 3 μεγάλες αλήθειες τις οποίες πρέπει να προσέξουν οι νέοι επιχειρηματίες

Αν έχεις στο μυαλό σου μια επιχειρηματική ιδέα που θέλεις να κάνεις πράξη ή αν έχεις μόλις ξεκινήσει μια νέα εταιρία, τότε θα έχεις ήδη καταστρώσει τα πλάνα σου, για το πως θα φτάσεις στην επιτυχία. Τώρα όμως δεν θα μιλήσουμε για business plans. Θα δούμε όμως 3 μεγάλες αλήθειες, τις οποίες πρέπει να προσέχουν πάντα οι νέοι επιχειρηματίες.

Αυτές αφορούν κυρίως το γενικότερο περιβάλλον, γύρω από τον επιχειρηματία. Είναι όμως στοιχεία που μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην ιστορία. Δείτε τις 3 μεγάλες αλήθειες, έτσι όπως τις διαβάσαμε στο αμερικανικό Entrepreneur.com.

1# Οι φίλοι και η οικογένεια ίσως «σαμποτάρουν» την επιτυχία σου

Είναι κάτι που το βλέπουμε και στην Ελλάδα της κρίσης. Εσύ έχεις βρει μια ιδέα, την ανακοινώνεις ενθουσιασμένος σε φίλους και συγγενείς, αλλά αυτοί… προσπαθούν να σε αποτρέψουν από το να ξεκινήσεις το σχέδιο σου. Δεν είναι ότι δεν σε αγαπούν. ‘Η ότι δεν πιστεύουν στις δυνατότητες σου. Απλά βλέπουν τα πράγματα από άλλη οπτική. Είναι δύσκολο κάποιος που έχει περάσει όλη του τη ζωή δουλεύοντας κάπου με σταθερό ωράριο 9-5, να καταλάβει τα όσα σκέφτεται ένας νέος επιχειρηματίας. Το αποτέλεσμα είναι να μεταφέρουν, πιθανότατα, τις αμφιβολίες τους και στο δικό σου μυαλό. Ψυχραιμία. Απλά πρέπει να βρεις τους κατάλληλους ανθρώπους για να μοιραστείς τα επιχειρηματικά σου όνειρα. Μπορείς να βρεις τέτοιους σε events, forums ή ομάδες στα social media.

2# Πρόσθεσε νέους χαρακτήρες… στο cast

Οι τηλεοπτικές σειρές που αντέχουν για πολλά χρόνια, ακολουθούν μια τακτική, ανάμεσα σε άλλες: Προσθέτουν νέους χαρακτήρες στο cast. Για να προχωρήσει η ιστορία και να μην μένουν στάσιμα τα πράγματα. Είναι ουσιαστικά η συνέχεια της αλήθειας Νο1 που είδαμε παραπάνω. Βρες νέους ανθρώπους για να συνδεθείς, με παρόμοια ενδιαφέροντα με εσένα. Οι φίλοι και οι συγγενείς από την παλιότερη ζωή σας δεν χρειάζεται να φύγουν τελείως από το τηλεοπτικό σόου (τη ζωή σου δηλαδή). Απλά πρέπει να μπουν λίγο στην άκρη, για να δημιουργηθεί χώρος για νέους χαρακτήρες.

3# Μην συγκρίνεσαι με τους άλλους και τα αποτελέσματα τους

Ειδικά στην εποχή των social media, είναι εύκολο να δούμε τα αποτελέσματα των άλλων, μπροστά στα μάτια μας. Βλέπουμε κάποιον που έφτασε να έχει τεράστια έσοδα μέσα σε 3 μήνες. ‘Η κάποιον άλλον επιχειρηματία που πέτυχε μια μεγάλη εξαγορά μέσα σε 1 χρόνο. Η οθόνη σου είναι γεμάτη με μεγάλα αποτελέσματα από άλλους. Όμως αυτό που δεν βλέπεις είναι το υπόλοιπο πλαίσιο της εκάστοτε ιστορίας. Το πως έφτασε κάποιος στην επιτυχία, τα βήματα που έκανε, τα εργαλεία που χρησιμοποίησε, το δίκτυο που είχε. Αντί να συγκρίνεις τα επιτεύγματά σου με άλλους, και να αφήνεις την αξία σου να καθοριστεί από αυτούς, αξιολόγησε την αξία σου μέσα από τις καθημερινές σου ενέργειες. Όπως λέει και μια φράση: «Είσαι πετυχημένος όταν καθορίζεις έναν στόχο και είσαι στο σωστό μονοπάτι για να τον πετύχεις».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen − 5 =