αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 3 λόγοι που δεν τολμάμε να κάνουμε αυτό που θέλουμε: Εξηγεί η Life & Business Coach, Μαρία Μισύρη

Οι 3 λόγοι που δεν τολμάμε να κάνουμε αυτό που θέλουμε: Εξηγεί η Life & Business Coach, Μαρία Μισύρη

Είναι κάτι που μπορείς να το παρατηρήσεις εύκολα γύρω σου, σε συζητήσεις, σε business events ή ακόμα και στα social media: Πολλοί είναι αυτοί που έχουν «μια καλή ιδέα» ή έναν μεγάλο στόχο που θέλουν να πετύχουν. Αλλά τελικά, λίγοι είναι οι άνθρωποι που προχωρούν σε πράξεις για να φτάσουν στον προορισμό που θέλουν.

Το It’s Possible συνάντησε την Life & Business Coach, Μαρία Μισύρη. Και όπως εξηγεί η ίδια, υπάρχουν 3 βασικοί λόγοι για τους οποίους δεν τολμάμε να κάνουμε αυτό που θέλουμε. Μήπως βλέπεις κάποια τέτοια «βαρίδια» και στον εαυτό σου;

1# Νομίζουμε ότι αν τολμήσουμε, κάτι θα χάσουμε. «Όταν θέλουμε να ξεκινήσουμε κάτι, συχνά λέμε ‘θέλω να το ξεκινήσω, αλλά’» σημειώνει η Μ. Μισύρη. Και αυτό είναι το πρώτο στοιχείο που μπορεί να σε κρατήσει πίσω. «Μπορεί να θεωρείς ότι θα χάσεις χρήματα. Μπορεί επίσης να είναι η σκέψη ότι θα μπλέξεις με επιπλέον δραστηριότητες σε ένα ήδη βεβαρημένο πρόγραμμα. Μπορεί να πιστεύεις ότι θα χάσεις κάτι άλλο επαγγελματικά», εξηγεί η Μ. Μισύρη. Αυτό που πρέπει να κάνεις όμως στην πραγματικότητα, είναι να εστιάσεις σε αυτά που θα κερδίσεις αν κάνεις το τολμηρό βήμα που θες.

2# Η πεποίθηση ότι δεν είσαι αρκετά καλός. «Συχνά συγκρινόμαστε με άλλα πρόσωπα χωρίς όμως να βλέπουμε ολόκληρη την εικόνα του άλλου», λέει η Μαρία Μισύρη. Μάλιστα πολλές φορές βλέπουμε το top level στο οποίο έχει φτάσει κάποιος και συγκρινόμαστε με αυτό, αντί να συγκρινόμαστε με το πως ήταν ο ίδιος όταν ξεκίνησε. «Απλά ξεκίνα. Γιατί με αυτό το ξεκίνημα θα φτάσεις και εσύ να είσαι κάτι άλλο στο μέλλον, το οποίο ούτε καν μπορείς να το φανταστείς» τονίζει η Coach.

3# Tι θα πουν οι άλλοι. «Αυτή η πεποίθηση είναι βαθιά ριζωμένη στο υποσυνείδητο μας από τότε που η μητέρα μας, μας έλεγε να είμαστε φρόνιμοι όταν θα βγούμε έξω, ότι σε εκείνο το τραπέζι στη θεία ήμασταν κακά παιδιά και δεν έπρεπε να είμαστε τόσο άτακτοι», λέει η Μ. Μισύρη. Μια σκέψη που συχνά μας ακολουθεί και στην ενήλικη ζωή μας. Σκεφτόμαστε «τι θα πουν οι άλλοι» για κάτι που θα κάνουμε εμείς. Και προβληματιζόμαστε για το αν θα είμαστε αποδεκτοί. Τελικά αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να εξετάζεις κατά περίπτωση το κάθε σταυροδρόμι που έχεις μπροστά σου, να κάνεις τις δικές σου επιλογές και να χτίσεις την δική σου ταυτότητα.

*Η Μαρία Μισύρη θα βρεθεί στο «Women Do Βusiness», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 5 Αυγούστου, στο Ηράκλειο Κρήτης.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − nine =