αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 3 λόγοι για τους οποίους πρέπει να πεις «ναι» σε κάτι που δεν έχεις ιδέα πως θα το κάνεις

Οι 3 λόγοι για τους οποίους πρέπει να πεις «ναι» σε κάτι που δεν έχεις ιδέα πως θα το κάνεις

Είτε είσαι επιχειρηματίας, είτε εργαζόμενος σε μια εταιρία, είναι πολύ πιθανό να φτάσει η στιγμή: Τότε που θα πρέπει να βγάλεις σε πέρας ένα project και δεν έχεις ιδέα πως θα το κάνεις. Κάτι παρόμοιο ίσως να σου έχει προταθεί και στο παρελθόν και σκέφτηκες «άστο για την επόμενη φορά». Ο βασικός λόγος ήταν ότι δεν ένιωθες πως έχεις τις γνώσεις και τις ικανότητες για να κάνεις σωστά τη συγκεκριμένη δουλειά.

Κι όμως, σε πολλές από αυτές τις περιπτώσεις, είναι καλύτερο να πεις το μεγάλο «ναι». Ακόμα και αν δεν ξέρεις πως θα κάνεις τη δουλειά. Μπορούν να ανοιχτούν νέες προοπτικές. Ενώ επίσης είναι πιθανό να δεις στοιχεία και skills που διαθέτεις, τα οποία πριν δεν είχε δει. Το αμερικανικό The Muse παραθέτει τους 3 βασικούς λόγους, για τους οποίους αξίζει να μπαίνουμε… σε αχαρτογράφητα νερά.

1- Θα διαπιστώσεις ότι είσαι πιο ικανός για τη δουλειά από όσο νομίζεις: Αν για παράδειγμα ο προϊστάμενος σου, σου δώσει μια δουλειά που φαίνεται «έξω από τα νερά» σου, αρχικά μπορεί να σκεφτείς ότι δεν ήθελε κάποιος άλλος να την κάνει. Στην πραγματικότητα όμως, μάλλον την έδωσε σε εσένα γιατί πιστεύει στις δυνατότητες σου. Τις περισσότερες φορές, έχουμε τη δυνατότητα να βγάλουμε σε πέρας μια «αποστολή», παρόλο που πιστεύουμε το αντίθετο. Άρα αξίζει να πεις το «ναι» και να αναλάβεις το «άγνωστο» project.

2- Δεν είναι κακό να ζητάς βοήθεια: Ένα ακόμα μάθημα που θα πάρεις, είναι ότι επιτέλους θα συνειδητοποιήσεις πως δεν είναι κακό να ζητάς βοήθεια. Δεν γίνεται να έχεις όλες τις απαντήσεις. Εδώ η λάθος επιλογή είναι να μην ζητήσεις τη βοήθεια κανενός και να προσπαθήσεις να το κάνεις όλο μόνος. Μην πέσεις σε αυτή την παγίδα. Ζήτα βοήθεια από τους σωστούς ανθρώπους και τα αποτελέσματα θα είναι πολύ θετικά.

3- Θα καταλάβεις ότι είναι ΟΚ όταν το τελικό αποτέλεσμα δεν είναι τέλειο: Μπορεί να τρέξεις λίγο παραπάνω. Μπορεί να κάνεις και κάποια λάθη. Ωστόσο, στο τέλος θα διαπιστώσεις ότι το τελικό προϊόν μπορεί να είναι ΟΚ, ακόμα κι αν δεν είναι τέλειο. Και το σημαντικότερο: θα έχεις λάβει σημαντικά μαθήματα από όλη τη διαδρομή.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − fifteen =