αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 3 λόγοι για τους οποίους οι millennials θέλουν σαν «τρελοί» να εργαστούν στις Microsoft και Google

Οι 3 λόγοι για τους οποίους οι millennials θέλουν σαν «τρελοί» να εργαστούν στις Microsoft και Google

Το έχουμε ξανά γράψει εδώ στο It’s Possible: Η Google δέχεται κάθε χρόνο περίπου 2 εκατ. βιογραφικά, από ανθρώπους που θέλουν να εργαστούν στην εταιρία. Πολλοί από αυτούς είναι νέοι στην ηλικία. Άνθρωποι οι οποίοι θέλουν να εργαστούν σε ένα μεγάλο τεχνολογικό brand, και να αναπτυχθούν επαγγελματικά.

Δεν είναι όμως μόνο η Google, ένας ελκυστικός εργοδότης. Πρόσφατη έρευνα που έκανε η πλατφόρμα SurveyMonkey, παρουσίασε τις εταιρίες που θέλουν να εργαστούν σαν «τρελοί» οι millennials. Στην πρώτη 5αδα βλέπουμε τις: Microsoft, Disney, HP, Google και Apple. Τέσσερις από τις πέντε, είναι τεχνολογικές εταιρίες.

Εδώ προκύπτει το αυθόρμητο ερώτημα: Γιατί οι σημερινοί νέοι θέλουν τόσο πολύ να εργαστούν σε τεχνολογικούς γίγαντες; Όχι σε οποιαδήποτε μεγάλη εταιρία απλά. Αλλά σε ένα brand που έχει να κάνει με την τεχνολογία. Το CNBC προσπαθεί να «αποκρυπτογραφήσει» τις σκέψεις και τις προθέσεις των millenials. Και σημειώνει 3 βασικούς λόγους, για τους οποίους έχουμε το παραπάνω φαινόμενο.

1# Ανάπτυξη καριέρας και νέες δουλειές: Οι millennials θεωρούν ότι η ανάπτυξη της τεχνολογίας θα φέρει επίσης ανάπτυξη στην δική τους καριέρα. Έτσι αν εργαστούν σε ένα γνωστό τεχνολογικό brand, στην συνέχεια θα μπορέσουν να πάρουν «εσωτερική» προαγωγή ή να πάρουν «μεταγραφή» για κάποια άλλη αντίστοιχη εταιρία, με ακόμα καλύτερα δεδομένα για αυτούς. Δεν είναι τυχαίο, ότι σύμφωνα με άλλη έρευνα που έκανε η εταιρία  Ladders, το 80% των millennials προσδοκά μια προαγωγή μέσα στα επόμενα 1-2 χρόνια.

2# Θέλουν την ευελιξία: Οι millennials δεν ενθουσιάζονται από τα δωρεά γεύματα ή τα γυμναστήρια εντός της εταιρίας. Αυτό που τους αρέσει περισσότερο, είναι τα ευέλικτα ωράρια και η εργασία εξ αποστάσεως. Κάτι που προσφέρουν όλο και περισσότερες τεχνολογικές εταιρίες.

3# Θέλουν η δουλειά τους να έχει αντίκτυπο στον κόσμο: Οι σημερινοί νέοι θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο. Ο καθένας με τον τρόπο του. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το να εργαστείς σε μια μεγάλη τεχνολογική εταιρία, όπως η Google και η Microsoft, σου δίνει την ευκαιρία να δουλέψεις πάνω σε projects και ιδέες που θα έχουν αντίκτυπο σε όλο τον πλανήτη. Μάλιστα, το 65% των millennials λέει ότι θα προτιμούσε να εργαστεί σε μια εταιρία που έχει μια «μεγάλη αποστολή», παρά σε κάποια που απλά πληρώνει καλούς μισθούς.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − fourteen =