αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΟι 3 κινήσεις που πρέπει να κάνεις αυτόν τον Σεπτέμβρη στο Linkedin για να βρεις δουλειά

Οι 3 κινήσεις που πρέπει να κάνεις αυτόν τον Σεπτέμβρη στο Linkedin για να βρεις δουλειά

Ο Σεπτέμβρης είναι κοντά. Και ίσως είναι η καλύτερη στιγμή για να κάνεις το επόμενο επαγγελματικό βήμα σου. Ένα καλό εργαλείο για να χρησιμοποιήσεις είναι φυσικά το Linkedin. Εκεί μπορείς να κάνεις νέες επαφές, να αξιοποιήσεις τις ήδη υπάρχουσες ή να κάνεις αίτηση για κάποια ανοιχτή θέση εργασίας. Με στόχο να βρεις την δουλειά που θες.

Δεν αρκεί όμως να έχεις προφιλ στο Linkedin. Πρέπει να κινηθείς και σωστά. Ακολούθησε τα 3 tips που ακολυθούν, για να χτισεις μια καλή παρουσία στο Linkedin συνολικά.

1# Δημοσίευσε υλικό. Μπορεί αρκετοί να το παραβλέπουν, ωστόσο στο Linkedin μπορείς να κάνεις (και) posts. Και είναι κάτι πολύ χρήσιμο. Δημοσίευσε υλικό που αφορά την δουλειά σου ή γενικότερα νέα από το πεδίο σου. Έτσι θα δουν οι άλλοι την δουλειά σου, ενώ παράλληλα θα φαίνεται με τον πιο άμεσο τρόπο ότι παρακολουθείς όλες τις επαγγελματικές εξελίξεις που σε αφορούν.

2# Η εμπειρία. Προφανώς είναι απαραίτητο να παραθέσεις τις εταιρίες στις οποίες έχεις εργαστεί. Στην πιο πρόσφατη από αυτές, καλό θα είναι να αναφέρεις τα projects που ανέλαβες και ολοκλήρωσες με επιτυχία.

3# Τα endorsements. Και αυτά μπορεί να τα δει κάποιος μπαίνοντας στο προφίλ σου. Επίσης, τα endorsements στα διάφορα skills που ήδη διαθέτεις από τον κύκλο σου στο LinkedIn παίζουν καθοριστικό ρόλο καθώς όσο περισσότερα έχεις, τόσο πιο ψηλά εμφανίζεσαι στην αναζήτηση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 + eleven =