αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 3 κινήσεις που μπορείς να κάνεις αυτό το καλοκαίρι για να απογειώσεις την καριέρα σου

Οι 3 κινήσεις που μπορείς να κάνεις αυτό το καλοκαίρι για να απογειώσεις την καριέρα σου

Εντάξει, είναι καλοκαίρι και το μυαλό σου βρίσκεται ήδη σε κάποια παραλία. Μπορεί και το σώμα σου να βρίσκεται εκεί. Είναι λογικό οι ρυθμοί να γίνονται πιο χαλαροί αυτή την περίοδο, και ο χρόνος να γεμίζει με δραστηριότητες εκτός δουλειάς. Όλα αυτά δεν είναι αρνητικά. Άλλωστε, είναι χρήσιμο να ξεκουραστείς, να δεις αγαπημένα πρόσωπα και να γεμίσεις μπαταρίες για την σεζόν που έρχεται.

Ωστόσο, δεν είναι και τόσο καλό να βγεις off… μόλις πιάσουν οι πρώτες ζέστες, να μπεις σε πλήρες summer mood και να επανέλθεις πάλι τον Σεπτέμβριο. Μπορείς να αξιοποιήσεις ένα κομμάτι του καλοκαιριού, για να αναπτύξεις την καριέρα σου. Και να είσαι έτοιμος στις αρχές του φθινοπώρου. Να είσαι ένα βήμα μπροστά από τους υπόλοιπους. Πως; Μπορείς να κάνεις 3 κινήσεις μέσα στο καλοκαίρι, που θα σε βοηθήσουν να αναπτύξεις την καριέρα σου.

1# Γίνε μάστερ σε μια νέα δεξιότητα: Είτε μάθεις μια νέα γλώσσα, είτε κώδικα σε PC, είτε μοντάζ, είναι σίγουρο ότι θα σε ωφελήσει να μάθεις ένα ή περισσότερα νέα skills μέσα στο καλοκαίρι. Και να τα χρησιμοποιήσεις άμεσα την νέα σεζόν. Φρόντισε να μάθεις κάτι που είναι μέσα στο επαγγελματικό πεδίο σου. Δες τι στόχους έχεις μπροστά, και εντόπισε τα νέα skills που θα σε βοηθήσουν να φτάσεις εκεί.

2# Οργανώσου: Είπαμε παραπάνω για στόχους. Ναι, το καλοκαίρι που όλα είναι πιο χαλαρά, είναι μια καλή στιγμή για να οργανωθείς και να θέσεις τους στόχους της νέας σεζόν. Μπορείς να το πας και ένα βήμα πιο κάτω, και να προσπαθήσεις να «χτίσεις» το πρόγραμμα σου πιο συγκεκριμένα. Αν σκέφτεσαι για παράδειγμα να ξεκινήσεις ένα νέο δικό σου project, σκέψου πως αυτό θα μπορούσε να χωρέσει μέσα στην εργάσιμη εβδομάδα σου.

3# Networking: Το έχουμε ξανά πει. Το networking κάνει την διαφορά. Αυτό το καλοκαίρι μην πας μόνιμα… σε κάποια παραλία. Επίσης μην μείνεις απομονωμένος σε ένα δωμάτιο να βλέπεις Netflix. Το καλοκαίρι είναι μια καλή περίοδος για να κάνεις νέες επαφές, αφού όλοι έχουν περισσότερο χρόνο για συζητήσεις και συναντήσεις. Ούτε τα events δεν σταματούν. Ψάξε και βρες που θα μαζευτούν οι άνθρωποι που πιθανόν σε ενδιαφέρουν. Ανέπτυξε το δίκτυο σου μέσα στο καλοκαίρι, για να ανοιχτούν οι όποιες ευκαιρίες στη συνέχεια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 + 2 =