αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 3 κινήσεις για να περάσεις από την νοοτροποία του υπαλλήλου, σε αυτή του επιχειρηματία

Οι 3 κινήσεις για να περάσεις από την νοοτροποία του υπαλλήλου, σε αυτή του επιχειρηματία

Ναι, ακούγεται ωραίο να λες ότι είσαι επιχειρηματίας. Αμέσως δείχνεις ότι έχεις φτάσει σε ένα σημείο να δουλεύεις με ελευθερία- κάτι που πιθανότατα δεν έχει ένας υπάλληλος που διαθέτει συγκεκριμένα πλαίσια και αρμοδιότητες στη δουλειά του. Και δεν είναι μόνο αυτό. Όταν λες σε κάποιον ότι είσαι επιχειρηματίας, αυτό αυτομάτως… δημιουργεί ένα προφίλ για εσένα. Φαίνεσαι ως ο άνθρωπος που είναι έτοιμος να πάρει ρίσκα, να παίξει με τους δικούς του κανόνες και να φέρει κάτι καινούργιο στην αγορά. Φυσικά, αν το πλάνο πετύχει, ο επιχειρηματίας κερδίζει μια καλύτερη ζωή και για τον ίδιο.

Αλλά εδώ υπάρχει ένα πρόβλημα. Είναι εύκολο να πεις ότι είσαι επιχειρηματίας. Αλλά είναι δύσκολο… να γίνεις. Τι εννοούμε: Ένας άνθρωπος που έχει μάθει να δουλεύει ως υπάλληλος, έχει αποκτήσει μια συγκεκριμένη νοοτροπία. Η οποία πρέπει να αλλάξει αν αποφασίσει να κάνει το «άλμα» στην καριέρα του. Και αυτό δεν είναι πάντα εύκολο. Εδώ είναι οι 3 κινήσεις που πρέπει να κάνεις, για να περάσεις από την νοοτροπία του υπαλλήλου, σε αυτή του επιχειρηματία.

1# Δεν λαμβάνεις οδηγίες, λαμβάνεις αποφάσεις. Και όχι μόνο για εσένα, αλλά για όλη την ομάδα. Ένας υπάλληλος έχει συνηθίσει να λαμβάνει οδηγίες, για το πότε πρέπει να πάει στο γραφείο και τι πρέπει να κάνει εκεί. Αν θες να γίνεις επιχειρηματίας, τότε θα λαμβάνεις εσύ τις αποφάσεις.

2# Μπορεί να μην πληρωθείς κάποιες φορές. Οι υπάλληλοι θέλουν να εκπληρώνουν τα καθήκοντα τους και να πληρώνονται στο τέλος. Χωρίς να έχουν το άγχος για τα χρήματα. Αντίθετα, ένας επιχειρηματίας δεν έχει σταθερό εισόδημα. Ίσως μάλιστα να χρειαστεί να μην πληρωθείς κάποιες φορές, για να πάρουν χρήματα οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση και να συνεχίσουν όλα να λειτουργούν σωστά.

3# Έχεις την ευθύνη. Συχνά όταν γίνει ένα λάθος σε μια εταιρία, ενστικτωδώς οι υπάλληλοι προσπαθούν να εξηγήσουν ότι δεν είναι δικό τους λάθος. Προσπαθούν να ρίξουν την ευθύνη σε κάποιον άλλο. Αν όμως είσαι επιχειρηματίας, δεν υπάρχει… κάποιος άλλος για να ρίξεις την ευθύνη. Πρέπει να αναγνωρίζεις τα λάθη, και να βρίσκεις λύσεις. Ναι, αυτό είναι αρκετό ψυχοφθόρο σε βάθος χρόνου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve + 6 =