αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 3 κανόνες που εφάρμοζε ο Steve Jobs και έπειθε πάντα το ακροατήριο του

Οι 3 κανόνες που εφάρμοζε ο Steve Jobs και έπειθε πάντα το ακροατήριο του

Αναμφίβολα, ο Steve Jobs είχε επικοινωνιακό χάρισμα. Κατάφερνε να παραθέτει τα δεδομένα με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να πείθει τον συνομιλητή του ή το ακροατήριο που τον άκουγε. Δεν είναι τυχαίο ότι αναλάμβανε ο ίδιος να κάνει τις παρουσιάσεις των νέων προϊόντων της Apple.

Αλλά τελικά, τι «μαγικά» έκανε ο Steve Jobs και κατάφερνε πάντα να πείθει και να ενθουσιάζει το ακροατήριο; Το inc.com παραθέτει 3 από αυτά.

1# Δεν φοβόταν να απελευθερώσει το πάθος του. Τόσο στις επαγγελματικές ομιλίες του, όσο και στις λίγο… πιο χαλαρές. Όπως η εμβληματική ομιλία του στο Στάνφορντ, στην οποία είχε πει ανάμεσα σε άλλα: «Η εργασία θα καλύψει μεγάλο μέρος της ζωής σας και ο μόνος τρόπος για να είστε πραγματικά ικανοποιημένοι, είναι να κάνετε κάτι που να πιστεύετε ότι είναι πραγματικά σπουδαίο». Ο Jobs πίστευε ότι οι άνθρωποι με πάθος μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο. Σε αυτό το μονοπάτι πορευόταν και ο ίδιος.

2# Δημιουργούσε «wow» στιγμές. Κάθε παρουσίαση του Jobs είχε μια ή παραπάνω στιγμές που άφηναν τους άλλους… με ανοιχτό το στόμα. Ήταν η στιγμή για την οποία όλοι θα μιλούσαν την επόμενη ημέρα. Είχε ένα σενάριο το οποίο ξεδίπλωνε πάνω στην σκηνή, φτάνοντας στην κορύφωση. Οι ομιλίες του δεν ήταν ποτέ βαρετές.

3# Ο «κανόνας των τριών». Ένας κανόνας που εφάρμοζε ο Jobs. Τι έλεγε αυτός ο κανόνας πολύ απλά: Οι άνθρωποι μπορούν να θυμούνται με ευκολία μέχρι 3 πληροφορίες. Αν προσθέσεις περισσότερα στοιχεία, τότε η απομνημόνευση μειώνεται σημαντικά. Ο Steve Jobs χρησιμοποίησε τον «κανόνα των τριών» σχεδόν σε κάθε παρουσίαση. Στην ομιλία του στο Στάνφορντ, είπε τρεις ιστορίες. Εάν ένα νέο λειτουργικό σύστημα είχε 200 δυνατότητες, θα τόνιζε τρεις. Σε μια από τις πιο διάσημες παρουσιάσεις του, αυτή του iPhone το 2007, ο Jobs… έκανε το κοινό να σκεφτεί ότι επρόκειτο να λανσάρει τρία προϊόντα: ένα νέο iPod, ένα τηλέφωνο και μια συσκευή επικοινωνίας μέσω Διαδικτύου. Αμέσως μετά έκανε την αποκάλυψη, προκαλώντας ενθουσιασμό: «Δεν το πιάσατε; Δεν πρόκειται για τρεις ξεχωριστές συσκευές. Αυτή είναι μια συσκευή και την αποκαλούμε iPhone».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πληρώθηκα για 2 μήνες χωρίς να δουλεύω»: Μια εργαζόμενη παραθέτει την εμπειρία της

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 + eighteen =