αρχικηVIRALΟι 3 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου, όταν κάνεις νέους φίλους

Οι 3 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου, όταν κάνεις νέους φίλους

Γνωρίζεις συνεχώς νέα άτομα. Αυτό μπορεί να συμβεί σε κάποιον χώρο εργασίας, σε κάποιον χώρο συνάθροισης ή μέσω κάποια κοινής παρέας. Στην εποχή μας, μπορείς να γνωρίσεις άτομα ακόμα και από την οθόνη του laptop σου, μέσω των social media, και στην συνέχεια η ιντερνετική επαφή να μετατραπεί σε μια κανονική φιλία.

Συνήθως μπορείς να ξεκινήσεις μια συζήτηση με τις συνηθισμένες ερωτήσεις. Να ρωτήσεις, δηλαδή, τον άλλο με τι ασχολείται ή από ποια περιοχή είναι. Και κάπως έτσι -αν υπάρχει ενδιαφέρον και από τις δύο μεριές- να δημιουργηθεί μια ευρύτερη συζήτηση.

Σε κάθε περίπτωση, οι νέες γνωριμίες μπορούν να σε ωφελήσουν. Είναι άλλωστε γνωστό, ότι οι άνθρωποι που έχουμε γύρω μας, μας επηρεάζουν. Αν κάνεις παρέα με άτομα που έχουν υψηλούς στόχους και βγάζουν μια θετικότητα, ίσως να έχεις και εσύ μια ανοδική πορεία. Αλλά πως μπορείς να ξέρεις αν κάποιος είναι το ιδανικό πρόσωπο για να γίνει στενός φίλος σου; ΟΚ, ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. Αλλά μπορείς αν βγάλεις κάποια συμπεράσματα, κάνοντας 3 ερωτήσεις στον εαυτό σου, όπως τονίζει το Born Realist.

1# Είναι αληθινοί μαζί σου και ενδιαφέρονται για εσένα; Αν πιάσεις κάποιον φίλο να σου λέει επαλειμμένα ψέμματα, μάλλον δεν είναι μια καλή επιλογή. Το ίδιο ισχύει και αν νιώθεις ότι είσαι μόνιμα… το backup plan κάποιου, και σου τηλεφωνεί μόνο όταν έχει ανάγκη. Προσπάθησε να βρεις φίλους που να είναι ειλικρινείς και να νοιάζονται για εσένα.

2# Σε αποδέχονται για αυτό που είσαι; Υπάρχουν και αυτοί που δεν σε εκτιμούν για αυτό που είσαι, και θέλουν να σε αλλάξουν. Αν δεν σε κάνουν να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου, καλύτερα να μην τους έχεις συνεχώς κοντά σου.

3# Επενδύουν στην φιλία; ‘Η αλλιώς, βλέπουν τα πράγματα και από την δική σου μεριά; Σε μια πραγματική φιλία, πρέπει να επενδύουν όλα τα μέλη. Και να προσπαθούν να ευχαριστήσουν την άλλη μεριά. Αν βλέπεις ότι ο άλλος ενδιαφέρεται μόνο για το τι θα πάρει από όλο αυτό, δεν είναι μια καλή επιλογή για φίλος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × two =