αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 3 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου όταν θέτεις στόχους (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι 3 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου όταν θέτεις στόχους (ΒΙΝΤΕΟ)

Δεν αρκεί μόνο να θέτεις στόχους. Αυτό είναι πολύ γενικό. Πρέπει να κάνεις και κάτι ακόμα, αν θέλεις να έχεις περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας. Να καταγράφεις τους στόχους σου σε ένα χαρτί, και το ακόμα καλύτερο είναι να έχεις και ένα πλάνο για το πως θα φτάσεις ως το τέλος της διαδρομής. Έρευνες έχουν δείξει, ότι όσο πιο συγκεκριμένος είσαι στο πλάνο που κάνεις, τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα φέρεις.

Και κάπου εδώ, πρέπει να κάνεις 3 ερωτήσεις στον εαυτό σου, όταν θέτεις στόχους. Η πρώτη ερώτηση είναι η εξής: «Μήπως οι στόχοι σου είναι υπερβολικά ασαφείς;». ΟΚ, μπορεί για παράδειγμα να θέλεις να γίνεις fit. Αλλά τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Να γίνεις σαν τον Κριστιάνο Ρονάλντο; Είναι σημαντικό να είσαι ξεκάθαρος στο τι ακριβώς περιλαμβάνει ο εκάστοτε στόχος σου.

Ερώτηση Νο2: «Είναι οι στόχοι σου υπερβολικά μεγάλοι για να επιτευχθούν;». Ο Bill Gates έχει πει κάτι πολύ σωστό: «Οι άνθρωποι υπερεκτιμούν τα όσα μπορούν να κάνουν μέσα σε ένα χρόνο, και υποτιμούν τα όσα μπορούν να κάνουν μέσα σε 10 χρόνια». Μην πας να τα κάνεις όλα γρήγορα. Αλλά χτίσε βήμα- βήμα όλα όσα χρειάζονται, για να φτάσεις στον μεγάλο στόχο σου.

Ερώτηση Νο3: «Έχεις τριγύρω σου τους σωστούς ανθρώπους;». Πρέπει να έχεις κοντά σου ανθρώπους που έχουν παρόμοιους στόχους με εσένα. Και επίσης να έχεις άτομα που έχουν ήδη πετύχει στόχους σαν αυτούς που έχεις σχεδιάσει.

Here are 3 questions you need to answer when setting goals.

Gepostet von Motivational Vibe am Montag, 25. Juni 2018

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − 14 =