αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 3 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου, για να ξεπεράσεις τους φόβους σου

Οι 3 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου, για να ξεπεράσεις τους φόβους σου

Το βλέπουμε και στην Ελλάδα: Καλές ιδέες υπάρχουν. Όμως ελάχιστοι είναι αυτοί που θα τις κάνουν πραγματικότητα. Οι περισσότεροι μένουν αδρανείς, λόγω των μεγαλύτερων ή μικρότερων φόβων που έχουν. Για να πετύχεις στην επιχειρηματικότητα, πρέπει να ξεπεράσεις τους φόβους σου.

Μπορεί να φοβάσαι μια ενδεχόμενη αποτυχία ή το να βαδίσεις στο άγνωστο. Μπορεί απλά να θεωρείς ότι δεν έχεις τα απαιτούμενα skills. Ακόμα και οι μεγαλύτεροι επιχειρηματίες νιώθουν φόβο. Το θέμα είναι όμως το πως αντιμετωπίζει τον φόβο ο κάθε ένας.

Δεν χρειάζεται να πηδήξεις από το αεροπλάνο για να σβήσεις τον φόβο σου. Ούτε να μιλήσεις μπροστά σε 2.000 άτομα αύριο το πρωί. Οι άνθρωποι που θαυμάζουμε και φαίνονται ατρόμητοι και γεμάτοι με αυτοπεποίθηση, δεν είναι πιο γενναίοι, πιο έξυπνοι ή ισχυρότεροι από εσάς. Αλλά έχουν αποκτήσει τον έλεγχο των σκέψεών τους και των συναισθημάτων, σε σχέση με τους φόβους τους. Έμαθαν πώς να χρησιμοποιήσουν την «εσωτερική τους φωνή» για να ξεπεράσουν τους φόβους και να προχωρήσουν.

Τι μπορείς να κάνεις πρακτικά; Το Entrepreneur.com, παραθέτει 3 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου, την επόμενη φορά που θα βρεθείς μπροστά σε έναν φόβο. Και κάπως έτσι θα τον ξεπεράσεις.

1# Ποιο είναι το χειρότερο που θα μπορούσε να συμβεί;
(Συχνά τα πράγματα είναι καλύτερα από ότι νομίζουμε)

2# Θα το μετανιώσω αν δεν το κάνω;

3# Μπορώ να το κόψω σε μικρότερα κομμάτια;
(Είναι δύσκολο να ανέβεις σε ένα βουνό με τη μία. Είναι πιο εύκολο να το πας τμηματικά)

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 2 =