αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 3 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις κάθε εβδομάδα, αν θέλεις να δημιουργήσεις μια δυνατή ομάδα εξ αποστάσεως

Οι 3 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις κάθε εβδομάδα, αν θέλεις να δημιουργήσεις μια δυνατή ομάδα εξ αποστάσεως

Το έχουμε ξανά πει: Τα δεδομένα στην αγορά εργασίας έχουν πλέον αλλάξει. Πολλοί άνθρωποι εργάζονται από το σπίτι (ή ακόμα και από κάποια… καφετέρια), με μόνα «εργαλεία» ένα laptop και ένα smartphone. Οι νέες τεχνολογίες έχουν κάνει την εξ αποστάσεως εργασίας πιο εύκολη από ποτέ. Σε αυτό το μοντέλο κινούνται πολλοί startuppers, ψηφιακοί νομάδες, αλλά και μεγάλες εταιρίες.

Δεν είναι τυχαίο, ότι η Apple έχει ανοίξει πολλές θέσεις εργασίας, που αφορούν εργασία εξ αποστάσεως. Το μόνο που έχουν να κάνουν όσοι προσληφθούν εκεί, είναι να ξεκινήσουν να εργάζονται από το δωμάτιο του σπιτιού τους- αρκεί να έχουν ένα PC και μια σύνδεση στο ίντερνετ.

Αυτό το νέο μοντέλο, έχει πολλά πλεονεκτήματα. Αφού κάποιος μπορεί να εργαστεί από την άνεση του σπιτιού του. Δεν έχεις κάποιον πάνω από το κεφάλι σου, ενώ μπορεί να είσαι πιο ευέλικτος σε ότι αφορά τα ωράρια. Από την άλλη, σίγουρα υπάρχουν και δυσκολίες. Σκέψου να έχεις μια ομάδα 10 ατόμων… διασκορπισμένη σε όλο τον πλανήτη. Πολλές φορές, ο συντονισμός και η επικοινωνία δεν είναι όπως πρέπει.

Το inc.com, παραθέτει 3 απλές ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις κάθε εβδομάδα, σε κάθε μέλος, αν θέλεις να χτίσεις μια δυνατή ομάδα εξ αποστάσεως. Και όλα να δουλεύουν ρολόι. ‘Η περίπου έτσι.

  • Τι έχεις κάνει;
  • Πάνω σε τι δουλεύεις;
  • Που χρειάζεσαι βοήθεια;

Με αυτό τον τρόπο, θα καταφέρεις να έχεις μια πιο σαφή εικόνα, για το πως εργάζεται το κάθε μέλος της ομάδας. Ουσιαστικά, είναι μια εναλλακτική των παραδοσιακών meetings, που γίνονται σε εταιρίες. Παράλληλα, τα μέλη θα γίνουν πιο ευπεύθυνα, αφού θα εργάζονται πάνω σε συγκεκριμένα πράγματα, τα οποία θα είναι γνωστά σε όλους. Ενώ θα είναι ελεύθεροι να σου πουν οι ίδιοι, το που ενδεχομένως χρειάζονται βοήθεια.

Εσύ έχεις δοκιμάσει να διαχειριστείς μια ομάδα εξ αποστάσεως;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 3 =