αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 3 ερωτήσεις που κάνει ο Jack Ma στον εαυτό του και παραμένει εστιασμένος στους στόχους του

Οι 3 ερωτήσεις που κάνει ο Jack Ma στον εαυτό του και παραμένει εστιασμένος στους στόχους του

Ξεκίνησε από το μηδέν (ή ακόμα πιο κάτω) και κατάφερε να φτάσει στην κορυφή. Όταν ο Jack Ma έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα σε ένα φτωχό χωριό της Κίνας, ελάχιστοι πίστευαν σε αυτόν. Κατάφερε όμως να δει μπροστά από την εποχή του, να ιδρύσει την Alibaba και να γίνει ένας από τους πιο πετυχημένους επιχειρηματίες στον κόσμο. Κάνοντας παράλληλα την ζωή αρκετών ανθρώπων καλύτερη.

Μιλώντας σε event της Παγκόσμιας Τράπεζας και του ΔΝΤ το 2018, ο Mr Alibaba αποκάλυψε ότι κάνει 3 ερωτήσεις στον εαυτό του, οι οποίες τον βοηθούν να παραμένει εστιασμένος στους στόχους του.

«Είτε είστε νέοι, είτε ηλικιωμένοι, ρωτήστε (τον εαυτό σας) τρεις ερωτήσεις», είπε. «Εγώ συνεχίζω να κάνω στον εαυτό μου αυτές τις τρεις ερωτήσεις: Τι έχεις; Τι θέλεις; Τι θα παρατήσεις;». Και συμπλήρωσε ότι πολλοί άνθρωποι δεν ρωτούν τους εαυτούς τους τι προτίθενται να παρατήσουν, επειδή τείνουν να πιστεύουν ότι δεν έχουν αρκετά για να κάνουν ένα ξεκίνημα.

Όμως, είναι αναπόφευκτο το ότι θα γίνουν θυσίες στον μακρύ δρόμο προς την επιτυχία, εξήγησε ο ίδιος, τονίζοντας ότι βοηθά τους ανθρώπους να ακολουθούν τις φιλοδοξίες τους μακροπρόθεσμα, κάτι που συχνά είναι αυτό που χρειάζεται ώστε να παράγει αποτελέσματα. «Μη νομίζετε ότι θα επιτύχετε του χρόνου. Πρέπει να προετοιμαστείτε για μια δεκαετία».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − 13 =