αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟι 3 ερωτήσεις για να εντοπίσεις τους «τοξικούς» εργαζομένους σε μια job interview: Εξηγεί μια performance coach

Οι 3 ερωτήσεις για να εντοπίσεις τους «τοξικούς» εργαζομένους σε μια job interview: Εξηγεί μια performance coach

Το να βρεις τους σωστούς εργαζομένους, κατά τη διάρκεια μιας διαδικασίας πρόσληψης δεν είναι εύκολη υπόθεση. Είναι λογικό: Οι υποψήφιοι έρχονται προετοιμασμένοι και έχουν «έτοιμες απαντήσεις» στις πιο κλισέ ερωτήσεις. Ξέρουν πώς να υπογραμμίζουν τις καλύτερες δεξιότητες τους – και να υποβαθμίσουν τις όχι και τόσο καλές.

Τι πρέπει να κάνει όμως κάποιος, για να προσλάβει τους σωστούς εργαζομένους και να βάλει στην άκρη τους «τοξικούς» ανθρώπους που θα δει μπροστά τους; Όπως αναλύει η performance coach, Melody Wilding, πρέπει να κάνεις ερωτήσεις που ξεφεύγουν από την πεπατημένη. Και θα κάνουν τον εκάστοτε υποψήφιο να ανοιχτεί περισσότερο, δίνοντας ειλικρινείς απαντήσεις.

Ζητήστε από τους υποψηφίους να παραθέσουν συγκεκριμένα παραδείγματα για το πώς έχουν αντιμετωπίσει μια δύσκολη κατάσταση, συνεργάτη ή σχέδιο στο παρελθόν. Αν θέλεις να αποφύγεις κάποια λάθος πρόσληψη, μπορείς να κάνεις 3 συγκεκριμένες ερωτήσεις. Έτσι θα εντοπίσεις τους «τοξικούς» και ακατάλληλους εργαζομένους.

1- Μίλησε μου για ένα αποτυχημένο project σου. Τι πήγε στραβά;

2- Με ποιους τύπους προσωπικότητας θεωρείς ότι είναι challenging να συνεργαστείς;

3- Περιέγραψε μου μια σύγκρουση που έχεις βιώσει στην δουλειά. Πως την επίλυσες;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten + seventeen =