αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟι 3 απλές κινήσεις που μπορούν να καταστρέψουν μια job interview (και να βγεις χαμένος)

Οι 3 απλές κινήσεις που μπορούν να καταστρέψουν μια job interview (και να βγεις χαμένος)

Η συνέντευξη για δουλειά στην οποία πήγες, τελείωσε. Πιστεύεις ότι πήγες καλά. Αλλά οι μέρες περνούν και το τηλέφωνο δεν χτυπά. Τι μπορεί να πήγε στραβά; Είναι πολλές οι φορές που σε τέτοιες συνεντεύξεις κάνουμε λάθη που δεν τα συνειδητοποιούμε και αναρωτιόμαστε τι πήγε στραβά. Λάθη όπως τα τρία που θα δεις παρακάτω και καλό θα ήταν να αποφύγεις την επόμενη φορά.

Δεν κατάλαβες τον πραγματικό λόγο της τελικής συνέντευξης

Έχοντας περάσει από τα γραφεία διαφόρων στελεχών της εταιρείας που θες διακαώς να εργαστείς, ήρθε η ώρα να συναντήσεις για την τελική συνέντευξη τον μεγάλο αρχηγό, τον ηγέτη, αυτόν που θα σου πει πήγαινε στο λογιστήριο να υπογράψεις σύμβαση. Αυτόν που θα κρίνει αν κάνεις για τη δουλειά ή όχι. Σε αυτό το στάδιο πολλοί υποψήφιοι νομίζουν ότι το μόνο που πρέπει να κάνουν είναι να μείνουν σταθεροί στην πρώτη παρουσίαση του εαυτού τους, κάτι που είναι λάθος. Πρέπει να έχεις υπόψιν ότι τα κριτήρια που σε αξιολογούν αλλάζουν όσο προχωράει η διαδικασία. Έτσι, ενώ, στην πρώτη συνέντευξη ένας manager μπορεί να τσεκάρει μόνο τα τυπικά σου προσόντα, στην τελευταία μετράνε άλλα πράγματα, που έχουν να κάνουν πιο πολύ με την προσωπικότητα. Έτσι, αν σε καλέσουν δεύτερη και τρίτη φορά για συνέντευξη πρέπει να δώσεις προσοχή στον τρόπο που ερμηνεύεις τις ερωτήσεις που σου κάνουν. Και οι απαντήσεις που θα δίνεις δεν πρέπει να είναι καρμπόν με αυτά που είπες στις συνεντεύξεις που προηγήθηκαν. Έχει κατά νου ότι τα ηγετικά προσόντα και η επικοινωνία συνήθως είναι πιο σημαντικοί παράγοντες στην τελική φάση μιας συνέντευξης.

Άργησες να επικοινωνήσεις ή ακούστηκες πολύ χλιαρός

Η συνέντευξη πήγε τόσο καλά που ο manager άφησε να εννοηθεί πως πολύ σύντομα θα είχες νέα του για μια προσφορά. Φεύγεις λοιπόν και περιμένεις πότε θα χτυπήσει το τηλέφωνο. Δεν χτυπάει όμως ποτέ και μένεις με την απορία του τι πήγε λάθος. Ίσως παρερμήνευσες. Απ’ την άλλη έπρεπε να στείλεις ένα ευχαριστήριο email μετά τη συνέντευξη για να τονίσεις το ενδιαφέρον σου. Έτσι, αν μείνεις με τα χέρια σταυρωμένα ή απλά αργήσεις πολύ να επικοινωνήσεις μαζί τους ίσως θεωρήσουν χλιαρό το ενδιαφέρον σου και τελικά σου φάει τη θέση κάποιος πιο δραστήριος.

Άργησες να παραδώσεις τις συστατικές επιστολές

Οι συστατικές επιστολές λειτουργούν ως εγγύηση για πολλούς εργοδότες. Δεν νιώθουν άνετα να πάρουν κάποιον για δουλειά αν δεν μάθουν πρώτα για το εργασιακό του παρελθόν κάποιες πληροφορίες. Όταν φεύγεις απ’ τη συνέντευξη και σου έχουν ζητήσει συστατική επιστολή, καλό θα ήταν να τις παραδώσεις μέσα σε πολύ 48 ώρες. Συχνά πολλοί υποψήφιοι δεν δίνουν τόση σημασία σε αυτό με αποτέλεσμα να καθυστερούν πολύ να στείλουν το ζητούμενο feedback. Και αυτό, όπως καταλαβαίνεις, δεν κάνει και πολύ καλή εντύπωση. Να θυμάσαι ότι πρέπει να τα κάνεις όλα άμεσα, όσο το πράγμα είναι ζεστό και απ’ την πλευρά της εταιρείας.

Πηγή: Askmen.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 − eight =