αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 3 απλές κινήσεις που κάνει ο Mark Zuckerberg για να παραμένει παραγωγικός κάθε ημέρα

Οι 3 απλές κινήσεις που κάνει ο Mark Zuckerberg για να παραμένει παραγωγικός κάθε ημέρα

Το να ξεκινήσεις από ένα φοιτητικό δωμάτιο και να «χτίσεις» το Facebook, σίγουρα δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ειδικά όταν αρχικά δεν έχεις καμία εμπειρία με την επιχειρηματικότητα. Ναι, το έχει παραδεχτεί ο ίδιος ο Mark Zuckerberg, πως όταν ξεκίναγε, στα 19 του, δεν είχε όλες τις απαντήσεις. Δεν ήξερε το πως είναι να αναπτύσσεις μια εταιρία. Λογικό.

Σκέψου όμως και το μετά. Ένας τεχνολογικός γίγαντας δημιουργήθηκε. Πως μπορείς να τον «τρέξεις» κάθε ημέρα; Πρέπει να παραμένεις παραγωγικό και συγκεντρωμένος στα σημαντικά πράγματα. Ο Zuckerberg φαίνεται πως έχει βρει τον τρόπο. Ανάμεσα σε άλλα, κάνει 3 βασικές κινήσεις. Τις οποίες ίσως μπορείς να «αντιγράψεις» και εσύ.

1# Απλοποιεί τις αποφάσεις του: Ο Zuckerberg έχει επιλέξει εδώ και χρόνια, να εστιάζει στις σημαντικές αποφάσεις. Ναι, μέσα σε αυτό το concept είναι και τα ίδια ρούχα που φορά στις δημόσιες εμφανίσεις του. Κάθε φορά, επιλέγει το γνωστό γκρι μπλουζάκι και τζιν, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να κουράσει το μυαλό του για το τι θα φορέσει. Μάλιστα, ο ίδιος έχει δηλώσει ότι διαθέτει… και πολλά ίδια πουκάμισα.

2# Πρώτα τα εύκολα: Μόλις απλοποιήσεις τη διαδικασία λήψης αποφάσεων, ήρθε η ώρα να σκεφτείς τις προτεραιότητες. Ποια tasks πρέπει να κάνεις πρώτα; «Νομίζω ότι ένας απλός κανόνας στις επιχειρήσεις είναι να κάνετε τα πράγματα που είναι ευκολότερα πρώτα, τότε μπορείτε πραγματικά να κάνετε μεγάλη πρόοδο», έχει πει ο Zuckerberg. Κάνοντας πρώτα τα εύκολα, είναι ένα απλό τρικ για να καταπολεμήσεις την αναβλητικότητα. Είναι πολύ πιο εύκολο να ξεκινήσεις να δρας, όταν έχεις μπροστά σου ένα εύκολο tasks, παρά όταν έχεις ένα «βουνό».

3# Άθληση: Όπως και άλλοι δισεκατομμυριούχοι -δες για παράδειγμα τον Richard Branson- ο Zuckerberg είναι λάτρης της άθλησης. «Το να είσαι σε φόρμα είναι σημαντικό. Για να κάνεις το οτιδήποτε χρειάζεσαι ενέργεια, και έχεις περισσότερη ενέργεια όταν είσαι fit», λέει ο Mr Facebook. Σημειώνοντας ότι γυμνάζεται τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα, τις πρωινές ώρες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 − 5 =