αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 3 απλές ασκήσεις που θα σε βοηθήσουν να ανεβάσεις την ψυχολογία σου, να γίνεις πιο επίμονος και να πετύχεις τους στόχους σου

Οι 3 απλές ασκήσεις που θα σε βοηθήσουν να ανεβάσεις την ψυχολογία σου, να γίνεις πιο επίμονος και να πετύχεις τους στόχους σου

Είτε πρόκειται για μεγάλους, είτε για μικρούς στόχους, πολλές φορές δεν είναι εύκολο να δείξεις την επιμονή που πρέπει. Πριν κατηγορήσεις τον Θεό… για την δύναμη που δεν σου έχει δώσει, μπορείς να δεις τι μπορείς να κάνεις εσύ, έτσι ώστε να χτίσεις την σωστή ψυχολογία.

Η οικοδόμηση της πνευματική δύναμης, είναι κάτι παρόμοιο με την οικοδόμηση της σωματική δύναμης, για την οποία θα κάνεις 30 push ups κάθε ημέρα. Με απλά λόγια, υπάρχουν ασκήσεις οι οποίες μπορούν να σε βοηθήσουν. Και διαρκούν μόνο λίγα λεπτά, αν τις εφαρμόζεις κάθε ημέρα. Στη συνέχεια θα μπορείς να διαχειρίζεσαι τα συναισθήματα σου καλύτερα και να είσαι πιο παραγωγικός.

Το Forbes κάνει τα πράγματα πιο συγκεκριμένα. Και παραθέτει τις 3 απλές ασκήσεις οι οποίες θα σε βοηθήσουν να φτιάξεις την ψυχολογία σου κατάλληλα, αν γίνεις πιο επίμονος και να βρεθείς πιο κοντά στην επιτυχία.

1- Προσδιόρισε 3 πράγματα για τα οποία είσαι ευγνώμον: Το να μετράς τα θετικά που σου συμβαίνουν, έχει μεγάλη επίδραση στην ψυχολογία σου. Αν το κάνεις σταθερά, έρευνες έχουν δείξει ότι έτσι αυξάνεται η ευτυχία σου και μειώνεται η πιθανότητα κατάθλιψης. Δεν χρειάζεται να σκεφτείς τεράστια επιτεύγματα. Μερικές φορές τα «μικρά» καθημερινά πράγματα μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να μας δώσουν ψυχολογική δύναμη.

2- Σκέψου το παρόν: Δεν γίνεται να παραμείνεις ψυχολογικά δυνατός όταν σκέφτεσαι κάτι που συνέβη την περασμένη εβδομάδα ή όταν «προβλέπεις» φρικτά πράγματα που θα συμβούν αύριο. Εστίασε στο τώρα. Αυτό θα μειώσει τα επίπεδα στρες. Δες τι συμβαίνει γύρο σου. Αυτή είναι μια τακτική που θα βελτιώσει την ικανότητα συγκέντρωσης σου.

3- Δράσε «όπως πρέπει»: Πολλές φορές, παρόλο που δεν είμαστε σε καλή ψυχολογική κατάσταση για να κάνουμε μια κίνηση, γνωρίζουμε ποια θα ήταν η ιδανική επιλογή. Δράσε ακριβώς έτσι. Κάνε δηλαδή αυτό που θεωρείς σωστό τώρα. Μην περιμένεις να… ανέβει η ψυχολογία σου. Δεν έχει νόημα να κάθεσαι και να είσαι αδρανής.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 + eleven =