αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟι 2 κινήσεις για να βρεις δουλειά, αν δεν έχεις προϋπηρεσία (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι 2 κινήσεις για να βρεις δουλειά, αν δεν έχεις προϋπηρεσία (ΒΙΝΤΕΟ)

Το πρώτο βήμα είναι δύσκολο: Πως μπορείς να βρεις μια θέση εργασίας, αν δεν έχεις προϋπηρεσία; Είναι μάλιστα πολύ πιθανό, το 90% των αγγελιών που βλέπεις κατά καιρούς, να ζητούν κάποιον με εμπειρία. Αλλά πως θα μπεις στην αγορά εργασίας, αν όλοι… ζητούν προϋπηρεσία;

Στο παρακάτω βίντεο, θα δεις τις 2 κινήσεις που πρέπει να κάνεις. Καταρχήν, σταμάτα να αναζητάς εργασία και να κάνεις επαφές μόνο online. Είναι σημαντικό, να κανονίσεις face-to-face συναντήσεις, με ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στο πεδίο σου. Χρειάζεται πρώτα να τους εντοπίσεις (οκ, αυτό μπορεί να γίνει π.χ. μέσω του Linkedin). Στη συνέχεια μπορείς να κανονίσεις «ενημερωτικές συναντήσεις» μαζί του. Αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε ραντεβού θα σου φέρνει μια επαγγελματική πρόταση. Αλλά θα αναπτύξεις το δίκτυο σου. Ενώ επίσης θα γνωρίζεις για θέσεις που ανοίγουν, πριν αυτές δημοσιευτούν. Επίσης, μπορείς να τους ζητήσεις να σου δώσουν κάποιες συμβουλές (αν και στην Ελλάδα, μάλλον… δεν θα βρεις πολλές ανοιχτές πόρτες για αυτό).

Η δεύτερη κίνηση; Να έχεις μαζί σου στις συναντήσεις, ένα χαρτί στο οποίο θα υπάρχει ένα «περίγραμμα» της καριέρας σου. Όχι, δεν θα έχεις μαζί σου βιογραφικό. Αφού δεν έχεις την προϋπηρεσία που χρειάζεται. Θα μετατοπίσεις λοιπόν τη συζήτηση αλλού. Στα skills, τα επαγγελματικά σου ενδιαφέροντα και τις προτιμήσεις σου για το επαγγελματικό περιβάλλον που ψάχνεις. Έτσι ο μάνατζερ θα δεις τις προοπτικές που υπάρχουν, αν σε προσλάβει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × one =