αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Οι 2 ερωτήσεις που θα σε κάνουν να σκεφτείς σαν επιχειρηματίας»: Εξηγεί η ιδρύτρια της Spanx

«Οι 2 ερωτήσεις που θα σε κάνουν να σκεφτείς σαν επιχειρηματίας»: Εξηγεί η ιδρύτρια της Spanx

Σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, όλοι πρέπει να μάθουν να εντοπίζουν τα προβλήματα, να προτείνουν καινοτόμες λύσεις και να προσαρμόζονται στις αλλαγές. Το ίδιο και οι επιχειρηματίες. Μπορεί να ακούγονται λίγο δύσκολα όλα αυτά, όμως η ιδρύτρια της Spanx και εκατομμυριούχος, Sara Blakely, πιστεύει ότι τα πράγματα είναι πιο απλά. Δεν είναι δύσκολο να σκεφτείς σαν επιχειρηματίας.

Αλλά τι πραγματικά σημαίνει το «σκέφτομαι σαν επιχειρηματίας»; Για την Blakley, πρέπει να ξεκινήσουμε από το εξής απλό: Οι επιχειρηματίες δεν πρέπει να λειτουργούν στον αυτόματο πιλότο.

«Είμαστε όλοι στον αυτόματο πιλότο. Κάνουμε πράγματα με τον τρόπο που κάποιος άλλος μας έδειξε ή κάπου τα είδαμε. Η πραγματική αλλαγή έρχεται μόνο όταν το κάνεις διαφορετικά από οποιονδήποτε άλλον», λέει χαρακτηριστικά η Sara Blakely.

Σύμφωνα με την ίδια, υπάρχουν δύο ερωτήσεις οι οποίες θα σε κάνουν να σκεφτείς σαν επιχειρηματίας. Τις οποίες παραθέτει το αμερικανικό inc.com.

1- Πως θα έκανες τη δουλειά σου, αν κανείς δεν σου είχε δείξει πως να το κάνεις; Αν θέλετε πραγματικά να επανεξετάσετε την εργασίας σας και να βρείτε φρέσκες λύσεις, αφιερώστε λίγο χρόνο σε αυτό το ερώτημα.

2- Πως θα μπορούσε να γίνει καλύτερο; Ακόμα ένας τρόπος για να κατεβείτε από τον αυτόματο πιλότο. Δείτε όλα τα πράγματα που κάνετε κάθε ημέρα. Ακόμα και το βούρτσισμα των δοντιών. Μπορεί να γίνει με καλύτερο τρόπο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 + 13 =