αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟι 16 νέες κατηγορίες εργαζομένων που δικαιούνται το επίδομα των 534 ευρώ (Λίστα)

Οι 16 νέες κατηγορίες εργαζομένων που δικαιούνται το επίδομα των 534 ευρώ (Λίστα)

Επεκτάθηκε η λίστα των επιχειρήσεων που μπορούν να βγάλουν σε αναστολή το 100% ή το 25% των εργαζομένων τους με επίδομα 534 ευρώ, σύμφωνα με τα νέα στήριξης που ανακοινώθηκαν για την πανδημία.

Αναλυτικά τα μέτρα στήριξης:

-Επέκταση των προσωρινών αναστολών εργασίας εργαζομένων με αποζημίωση ειδικού σκοπού – επίδομα 534 ευρώ σε επιπλέον κλάδους, με οριοθέτηση ποσοστού επί του απασχολούμενου προσωπικού που δύναται να τίθεται σε αναστολή.

Από την 1η/1/2022 και έως τις 31/1/2022 έχουν ήδη δυνατότητα να θέτουν σε προσωρινή αναστολή το 100% των εργαζομένων τους αποκλειστικά οι επιχειρήσεις στους ακόλουθους κλάδους:

-Νυχτερινά κέντρα και Μπαρ

-Αίθουσες συναυλιών και επαγγέλματα συναφή με τη μουσική

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι που τίθενται σε προσωρινή αναστολή σύμβασης εργασίας είναι δικαιούχοι αποζημίωσης ειδικού σκοπού, αναλογικά για το διάστημα που τίθενται σε αναστολή, υπολογιζόμενης επί ποσού 534 ευρώ μηνιαίως.

Για το ανωτέρω χρονικό διάστημα καλύπτονται αναλογικά και οι πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές, υπολογιζόμενες επί του ονομαστικού μισθού, από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

Από τις 14/1/2022 και έως τις 31/1/2022 επεκτείνεται η δυνατότητα να θέτουν σε αναστολή το 100% των εργαζομένων τους οι επιχειρήσεις στους ακόλουθους κλάδους:

-Τέχνες του θεάματος και θέατρα

-Χώροι εκδηλώσεων και θεαμάτων

-Διοργάνωση γάμων και εκδηλώσεων

-Παιδότοποι

Από τις 14/1/2022 και έως τις 31/1/2022 επεκτείνεται η δυνατότητα να θέτουν σε αναστολή έως 25% των εργαζομένων τους και τουλάχιστον έναν εργαζόμενο οι επιχειρήσεις στους ακόλουθους κλάδους:

Εστίαση

Υπηρεσίες τροφοδοσίας εκδηλώσεων (catering)

-Ξενοδοχεία

-Ταξιδιωτικά γραφεία και υπηρεσίες κρατήσεων

-Κινηματογράφοι

-Οργάνωση συνεδρίων και εμπορικών εκθέσεων

-Γυμναστήρια

-Αθλητική εκπαίδευση και αθλητικές δραστηριότητες

-Σχολές χορού

-Φυσική ευεξία

-Πάρκα αναψυχής και θεματικά πάρκα

-Καζίνο 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen + 3 =