αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Οι 10 money- κανόνες που με έκαναν εκατομμυριούχο στα 28 μου»: Εξηγεί ένας οικονομικός γκουρού

«Οι 10 money- κανόνες που με έκαναν εκατομμυριούχο στα 28 μου»: Εξηγεί ένας οικονομικός γκουρού

Ο Sam Dogen δούλεψε για 13 χρόνια στον τραπεζικό τομέα. Στην συνέχεια έφτιαξε το Financial Samurai, ένα personal finance website. Ενώ κατέχει και πολλά πτυχία από μεγάλα πανεπιστήμια, με ειδίκευση στα οικονομικά.

Ο ίδιος σε άρθρο του στο CNBC, παραθέτει τους 10 κανόνες που τον βοήθησαν να γίνει πλούσιος στα μόλις 28 του χρόνια.

«Δεν υπάρχει ‘μυστική φόρμουλα’ για να γίνεις πλούσιος. Αλλά μπορώ να σας πω ότι ο δρόμος για να γίνετε εκατομμυριούχος είναι πολύ πιο εύκολος όταν είστε στα 20s σας: Έχετε περισσότερη ενέργεια, λιγότερες δεσμεύσεις και λίγα πράγματα να χάσετε», τονίζει ο ίδιος.

Και δίνει τα 10 points που θα σε βοηθήσουν να γίνεις εκατομμυριούχος πολύ νωρίς.

1# Πρόσεχε στο σχολείο. Το να μην είσαι καλός στο σχολείο, δεν θα σε βοηθήσει στην συνέχεια. Αφού έτσι κι αλλιώς θα περάσεις αρκετό χρόνο στα θρανία, φρόντισε να πάρεις γνώσεις και ένα πτυχίο στο τέλος. Ίσως με καλό βαθμό. Αυτό θα σου δώσει ένα πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας, για να βρεις μια καλή θέση.

2# Αποταμίευση. Προσπάθησε να εξοικονομείς τουλάχιστον το 20% των εσόδων σου κάθε χρόνο. Μην σπαταλάς χρήματα δεξιά και αριστερά. Είναι δύσκολο, αλλά αξίζει. Μετά μπορείς να επενδύσεις τα χρήματα που έχεις μαζέψει.

3# Σκληρή δουλειά. Επίσης δεν είναι εύκολο να δουλεύεις πολλές ώρες στα… ανέμελα 20s σου. Αλλά αν δουλέψεις σκληρά, θα μάθεις πράγματα που αφορούν την δουλειά σου, θα γίνεις πιο γνωστός στο πεδίο σου, και θα εξαργυρώσεις σύντομα τον κόπο σου.

4# Χρησιμοποίησε επιθετικές αλλά και αμυντικές στρατηγικές. Δεν χρειάζεται να ποντάρεις τα πάντα σε μια μεριά. Μπορείς να περιορίσεις το ρίσκο, κάνοντας διάφορες ταυτόχρονες επιλογές. Αλλά μην διστάσεις να πάρεις και μερικά μεγάλα ρίσκα, όταν κρίνεις ότι είναι η κατάλληλη στιγμή. Αυτά μπορεί να αφορούν είτε κάποια επένδυση, είτε επαγγελματικές επιλογές γενικότερα. Είπαμε, είσαι στα 20s σου και δεν έχεις πολλά να χάσεις.

5# Πάρε σπίτι. Δεν είναι εύκολο. Αυτό που λέει ο Sam Dogen είναι, μόλις στο επιτρέψει η οικονομική σου κατάσταση, να πάρεις 1 ή περισσότερα σπίτια. Ακόμα και με κάποιο δάνειο. Στην συνέχεια αυτά τα σπίτια μπορούν να αποτελέσουν και πηγή εισοδήματος.

6# Ζήσε ως… φτωχότερος από ότι πραγματικά είσαι. Πολλοί άνθρωποι μόλις βγάλουν μερικά καλά χρήματα, αρχίζουν να τα ξοδεύουν άσκοπα, για να κάνουν επίδειξη στους φίλους τους και στα social media. Ακόμα και όταν φτάσεις να έχεις μερικά καλά χρήματα στην τσέπη σου, συνέχισε να κάνεις μια… ταπεινή ζωή. Μόλις γίνεις εκατομμυριούχος θα μπορέσεις να πάρεις το αμάξι που θες.

7# Ξεκίνα ένα παράλληλο project. Έτσι θα έχεις μια παράλληλη ροή εισοδήματος. Και που ξέρεις, ίσως το παράλληλο project σου να εξελιχτεί σε μια κερδοφόρα επιχείρηση κάποια στιγμή.

8# Δημιούργησε ένα ισχυρό δίκτυο. Το networking παίζει ρόλο. Χτίσε σωστές σχέσεις, με τους σωστούς ανθρώπους. Και κάποιοι από αυτούς ίσως να σου ανοίξουν μερικές καλές πόρτες.

9# Συνεχής μάθηση. Είναι κάτι που το κάνουν οι μεγαλύτεροι επιχειρηματίες του κόσμου. Πάντα μαθαίνουν νέα πράγματα. Ακόμα και μετά το πανεπιστήμιο, συνέχισε να παρακολουθείς Online Μαθήματα, σεμινάρια και να διαβάζεις βιβλία. Να είσαι πάντα ενημερωμένος για τις νέες τάσεις στο πεδίο σου.

10# Κατέγραψε την πρόοδο σου. Να εξετάζεις συνεχώς τα αποτελέσματα που φέρνεις και να βλέπεις αν είσαι στον σωστό δρόμο. Εστιάζοντας στα χρήματα, φρόντισε να ξέρεις πόσα λεφτά παίρνεις κάθε μήνα, πόσα αποταμιεύεις και πόσα ξοδεύεις. Αλλιώς είναι πολύ πιθανό να… χάσεις την μπάλα. Και φυσικά δεν θα γίνεις ποτέ εκατομμυριούχος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × three =