αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 10 κανόνες που πρέπει να ακολουθήσουν οι Millennials για να γίνουν εκατομμυριούχοι πριν τα 30

Οι 10 κανόνες που πρέπει να ακολουθήσουν οι Millennials για να γίνουν εκατομμυριούχοι πριν τα 30

Είναι αλήθεια, ότι η λεγόμενη γενιά των Millennials, είχε και έχει την ατυχία να αναπτυχθεί σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον. Δεν είναι λίγοι αυτοί, που λένε ότι δεν υπάρχουν προοπτικές, χρήματα και ευκαιρίες καριέρας στην εποχή μας. Ωστόσο, όλα μπορούν να συμβούν. Αρκετοί τα έχουν καταφέρει, άρα αν έχεις σωστό πλάνο μπορείς να φτάσεις στον στόχο σου.

Το αμερικανικό Entrepreneur.com, παραθέτει τους 10 κανόνες που πρέπει να ακολουθήσουν οι Millennials, για να γίνουν εκατομμυριούχοι μέχρι τα 30 τους. Εντάξει, σίγουρα δεν αρκούν μόνο αυτά τα σημεία, για να πετύχεις κάτι τέτοιο. Μπορούν όμως να σε βάλουν σε έναν σωστό δρόμο. Και μετά, όλα είναι πιθανά!

1- Ξεκινήστε όσο το δυνατό νωρίτερα

Δεν μπορείς να ξυπνήσεις στα 29 σου και να πεις ότι μέσα στο επόμενο έτος θέλεις να γίνεις εκατομμυριούχος. Ένας τέτοιος στόχος, απαιτεί πειθαρχία, θυσίες και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό. Ξεκίνα όσο το δυνατόν νωρίτερα να κάνεις το πλάνο και τις κατάλληλες επιλογές.

2- Ακολουθείστε τα χρήματα

Όπως έχει πει ο αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος Grant Cardone, αρχικά είχε ένα μισθό στα 3.000 το μήνα και 9 χρόνια μετά λάμβανε 20.000 δολάρια το μήνα. Πρέπει να εστιάσεις στο πως θα αυξήσεις το εισόδημα σου. Στη συνέχεια θα πρέπει να κοντρολάρεις τα έσοδα σου και να δεις τις ευκαιρίες που ανοίγονται.

3- Νοοτροπία ανάπτυξης

Μετά από δεκαετίες έρευνας, ο ψυχολόγος του Πανεπιστημίου του Stanford, Carol Dweck, βρήκε ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι εύπλαστος. Δεν έχουμε σταθερό τρόπο σκέψης ή ταλέντα. Όλα μπορούν να βελτιωθούν και να αναπτύξουμε νέες δεξιότητες. Αν για παράδειγμα χάσεις μια προαγωγή, προσπάθησε να δεις γιατί ο συνάδελφος σου την πήρε αυτή. Τι έκανε σωστά και τι ταλέντα έχει. Δούλεψε σκληρά για να αναπτυχθείς ακόμα περισσότερο.

4- Πολλές πηγές εισοδήματος

Αφού μελέτησε τις καθημερινές συνήθειες των πλουσίων και των φτωχών ανθρώπων για πέντε χρόνια, ο συγγραφέας Thomas C. Corley, διαπίστωσε ότι οι αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι είχαν πολλαπλές ροές εισοδήματος. Στην πραγματικότητα, το 65% είχε τρία εισοδήματα. Το σημαντικό εδώ, είναι ότι με αυτόν τον τρόπο, αν μια επένδυση ή μια πηγή εισοδήματος δεν πάει καλά, τότε έχεις εναλλακτικές. Μπορείς να επιβιώσεις από μια ύφεση, χωρίς να πληγείς ολοκληρωτικά.

5- Ο κανόνας 50/20/30

Για να γίνεις εκατομμυριούχος πρέπει να έχεις έναν σωστό τρόπο διαχείρισης του μπάτζετ. Ένας καλό κανόνας για να ξεκινήσεις είναι ο 50/20/30. Τι σημαίνει αυτό; Δώστε 50% του εισοδήματος σας για βασικές ανάγκες όπως η στέγη και η τροφή. Αφιερώστε ένα 20% σε αποταμίευση και πληρωμές χρεών. Και ένα 30% για προσωπικά έξοδα όπως βόλτες με φίλους τα ΣΚ, ταξίδια, καφέ και γυμναστήριο.

6- Αποταμιεύστε για τους σωστούς λόγους

«Ο μόνος λόγος για να αποταμιεύσεις χρήματα, είναι για να τα επενδύσεις» λέει ο Grant Cardone. Και αυτό που προτείνει, είναι να τοποθετείς χρήματα σε έναν λογαριασμό, και να μην τα σπαταλάς για ανάγκες που προκύπτουν. Ακόμα και αν υπάρξει μια έκτακτη ανάγκη. Μπορεί να δυσκολευτείς, αλλά για να γίνεις εκατομμυριούχος χρειάζονται θυσίες.

7- Κάντε την πλήξη φίλο σας

Όλοι έχουμε στιγμές κατά τις οποίες βαριόμαστε. Αντί να σερφάρεις στο Instagram, να κάνεις ψώνια ή κάνεις τέτοιου είδους δραστηριότητες, μπορείς να κάνεις καλύτερες κινήσεις. Βρες τρόπο να βγάλεις μερικά χρήματα, να διαβάσεις ένα βιβλίο ή να μάθεις μια νέα δεξιότητα. Θα σας βοηθήσουν να πετύχετε τους οικονομικούς στόχους σας, ενώ παράλληλα θα σας κρατήσουν ενεργούς.

8- Αγκαλιάστε τη λιτότητα

Ίσως εκπλαγείτε όταν μάθετε ότι πολλοί πλούσιοι ζουν λιτά. Κάτω από τις δυνατότητες που έχουν. Κάνουν έξυπνες αγορές και περιορίζουν τη διασκέδαση τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να απολαμβάνεις τη ζωή. Απλά να είστε προσεκτικοί στις δαπάνες σας. Για παράδειγμα, αντί να βγαίνεις για φαγητό έξω με φίλους κάθε εβδομάδα, βγες μια φορά το μήνα, όπως σημειώνει το Entrepreneur.com.

9- Διαχείριση χρεών

Πριν ξεκινήσετε να αποταμιεύετε χρήματα, πρέπει να κάνετε κάτι ακόμα πιο σημαντικό. Να σβήσετε οποιοδήποτε περιττό χρέος. Χρειάζεται προσοχή. Τόσα χρήματα που δίνεται σε τόκους, θα μπορούσατε να τα χρησιμοποιήσετε αλλού. Αν έχετε π.χ. μια πιστωτική κάρτα, ξοδέψτε μόνο όσα μπορείτε να πληρώσετε στο τέλος του μήνα.

10- Αναπτύξτε το δίκτυο σας

«Στις περισσότερες περιπτώσεις, η καθαρή σας αξία αντικατοπτρίζει το επίπεδο των πιο κοντινών φίλων σας», εξηγεί ο Steve Siebold, συγγραφέας του βιβλίου How Rich People Think. Πρέπει να δικτυωθείς και να συζητάς με πετυχημένους ανθρώπους. Στην εποχή των social media αυτό δεν είναι δύσκολο. Δοκίμασε να τους βρεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen + 5 =