αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΟι 10 καλύτεροι προορισμοί αν θες να κάνεις… «ψηφιακή αποτοξίνωση»

Οι 10 καλύτεροι προορισμοί αν θες να κάνεις… «ψηφιακή αποτοξίνωση»

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν μια ανάπαυλα από το ατέλειωτο «σκρολάρισμα» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις ειδοποιήσεις για έκτακτες ειδήσεις και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Σε αυτή την προσπάθεια να είναι κανείς λιγότερο συνδεδεμένος στο διαδίκτυο, μια «αποτοξίνωση» μπορεί να είναι απαραίτητη.

Η InsureMyTrip, ένας ιστότοπος σύγκρισης ταξιδιωτικών ασφαλίσεων, κατέταξε τις 10 καλύτερες πόλεις που μπορεί να επισκεφθεί κανείς για μια «ψηφιακή αποτοξίνωση» με βάση μια συνολική βαθμολογία σε τέσσερις κατηγορίες: χαλάρωση, δραστηριότητες, ασφάλεια και πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Η Πράγα, στην Τσεχική Δημοκρατία, κατατάχθηκε ως η καλύτερη πόλη για ψηφιακή αποτοξίνωση με συνολική βαθμολογία 7,96. Στην Πράγα το 82%, των κατοίκων ζει κοντά σε ζώνες χωρίς αυτοκίνητο, γεγονός που μιλάει για τη δυνατότητα περπατήματος και την ευκολία των μετακινήσεων στην πόλη.

Η Πράγα είναι η πρωτεύουσα της Τσεχικής Δημοκρατίας και η μεγαλύτερη πόλη της χώρας. Το 1992, το ιστορικό κέντρο της πόλης προστέθηκε στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Η Πράγα είναι γνωστή ως η «πόλη των εκατό πύργων» χάρη στους πολλούς πύργους των εκκλησιών σε όλη την πόλη, σύμφωνα με την Britannica. Η πόλη φιλοξενεί επίσης το Πανεπιστήμιο του Καρόλου, το παλαιότερο πανεπιστήμιο της Κεντρικής Ευρώπης.

Το top-10

  1. Πράγα, Τσεχία
  2. Ρώμη, Ιταλία
  3. Άμστερνταμ, Κάτω Χώρες
  4. Λισαβόνα, Πορτογαλία
  5. Κοπεγχάγη, Δανία
  6. Μαρακές, Μαρόκο
  7. Χονγκ Κονγκ
  8. Ντουμπάι, ΗΑΕ
  9. Μαδρίτη, Ισπανία
  10. Στοκχόλμη, Σουηδία
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 + 13 =