αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι «χρυσές» αμοιβές που θα λάβουν όσοι πάνε αυτό το καλοκαίρι για πρακτική σε Facebook, Apple, Amazon και Google

Οι «χρυσές» αμοιβές που θα λάβουν όσοι πάνε αυτό το καλοκαίρι για πρακτική σε Facebook, Apple, Amazon και Google

Οι αριθμοί προκαλούν ζάλη. Όσοι αποφασίσουν να πάνε για πρακτική αυτό το καλοκαίρι (και επιλεχθούν) στις Apple, Amazon, Facebook και Google, θα αποκομίσουν πολύ μεγάλους μισθούς για όσο διάστημα παραμείνουν εκεί. Οι συγκεκριμένες εταιρίες, θέλουν να μαζέψουν τα καλύτερα νέα ταλέντα που κυκλοφορούν την αγορά και να τα δοκιμάσουν σε πραγματικό περιβάλλον εργασίας. Παρέχοντας τους φυσικά και άλλα προνόμια, πέρα από τα χρήματα.

Ας ρίξουμε όμως μια ματιά στους «χρυσούς» μισθούς των ασκούμενων. Σύμφωνα με τα όσα διαβάζουμε στο CNBC, ένας «πρακτικάριος» στο Facebook, λαμβάνει 8.000 ευρώ τον μήνα. Στην Amazon 6.400 ευρώ τον μήνα. Στην Apple επίσης τον ίδιο μισθό. Ενώ στην Google οι ασκούμενοι λαμβάνουν 6.400 ευρώ.

Φυσικά, οι εν λόγω μισθοί μοιάζουν… αστρονομικοί για τα δεδομένα της Ελλάδας. Οπού ακόμα και πολύ έμπειροι εργαζόμενοι, παίρνουν σημαντικά λιγότερα χρήματα από τα προαναφερθέντα. Είναι όμως μεγάλοι μισθοί, ακόμα και για τα αμερικανικά δεδομένα. Είναι χαρακτηριστικό, ότι το μέσο ετήσιο εισόδημα στις ΗΠΑ, είναι στα 51,350 δολάρια- για έναν full time εργαζόμενο. Αν θεωρητικά πούμε, ότι ένα «πρακτικάριος» μείνει στο Facebook για ένα έτος, τότε με βάση τους παραπάνω αριθμούς, θα λάβει συνολικά 96.000 δολάρια!

Αναμφίβολα, οι μισθοί που δίνουν οι κολοσσοί στους ασκούμενους, δείχνουν το πόσο πολύ υπολογίζουν τους νέους. Και μάλιστα πολλούς από αυτούς τους κρατάνε ως κανονικούς εργαζόμενους, μετά το τέλος της πρακτικής. Τι γίνεται, άραγε, σε αντίστοιχες περιπτώσεις στην Ελλάδα; Όταν ένας νέος, δηλαδή, πάει για πρακτική σε μια ελληνική εταιρία. Μάλλον, τα δεδομένα μοιάζουν… από άλλο πλανήτη. Με την κακή έννοια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 + seventeen =