αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΟι χάκερ έπιασαν δουλειά: Λογαριασμοί του Disney+ πωλούνται προς 3 δολάρια σε hacking forums

Οι χάκερ έπιασαν δουλειά: Λογαριασμοί του Disney+ πωλούνται προς 3 δολάρια σε hacking forums

Λίγες μόλις ώρες μετά την κυκλοφορία της υπηρεσίας Disney +, οι hackers έπιασαν δουλειά, παραβιάζοντας λογαριασμούς χρηστών.

Σύμφωνα με μια έρευνα, πολλοί από τους παραβιασμένους λογαριασμούς βρίσκονται σε hacking forums προς πώληση (με τιμές από $ 3 έως $ 11). Κάποιοι από αυτούς προσφέρονται ακόμα και δωρεάν.

Παράπονα και καταγγελίες χρηστών

Η video streaming υπηρεσία Disney + έκανε πρεμιέρα στις 12 Νοεμβρίου. Η ανταπόκριση του κοινού ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αφού μέσα σε μόλις 24 ώρες συγκέντρωσε περισσότερους από 10 εκατομμύρια χρήστες, παρά το γεγονός ότι ήταν διαθέσιμη μόνο στις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Ολλανδία.

Ωστόσο, ήδη από την αρχή προέκυψαν κάποια τεχνικά προβλήματα. Πολλοί χρήστες ανέφεραν ότι δεν ήταν σε θέση να παρακολουθήσουν τα αγαπημένα τους προγράμματα.

Επιπλέον, μια μερίδα χρηστών ανέφερε προβλήματα πρόσβασης στον λογαριασμό τους.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των χρηστών, κάποιοι hackers απέκτησαν πρόσβαση στους λογαριασμούς τους και άλλαξαν το email και τον κωδικό πρόσβασης, απαγορεύοντάς τους την είσοδο στο λογαριασμό.

Τέτοιου είδους καταγγελίες πλημμύρισαν τις κοινωνικές πλατφόρμες, όπως το Twitter και το Reddit.

Δύο χρήστες παραδέχτηκαν ότι ο κωδικός πρόσβασης που χρησιμοποιούσαν στον Disney + λογαριασμό ήταν ίδιος με αυτόν που χρησιμοποιούσαν και σε άλλους λογαριασμούς. Ωστόσο, άλλοι ανέφεραν ότι είχαν δημιουργήσει έναν κωδικό αποκλειστικά για τον Disney + λογαριασμό.

Αυτό σημαίνει ότι οι hackers παραβίασαν κάποιους λογαριασμούς χρησιμοποιώντας credentials, που βρήκαν σε βάσεις δεδομένων με κλεμμένους κωδικούς. Ωστόσο, κατάφεραν να παραβιάσουν και άλλους μέσω keylogging και κακόβουλων λογισμικών που κλέβουν δεδομένα.

Η ταχύτητα με την οποία παραβιάστηκαν οι Disney + λογαριασμοί είναι πραγματικά εκπληκτική. Οι hackers κινήθηκαν εξαιρετικά γρήγορα (μέσα σε λίγες ώρες) και ανέβασαν τους λογαριασμούς σε hacking forums για να τους πουλήσουν.

Πηγή: secnews.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 + three =