αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΟι υπολογιστές κατανοούν πράγματι την ανθρώπινη γλώσσα; Ένα science talk θα προσπαθήσει να δώσει απαντήσεις

Οι υπολογιστές κατανοούν πράγματι την ανθρώπινη γλώσσα; Ένα science talk θα προσπαθήσει να δώσει απαντήσεις

Η Samsung Electronics Hellas, το British Council και το INNOVATHENS Powered by Samsung διοργανώνουν το συναρπαστικό science talk με τίτλο «Νέες εμπειρίες με τη χρήση της Επεξεργασίας Φυσικής Γλώσσας στην Τεχνητή Νοημοσύνη» την Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2020, στις 19.00. H ομιλία θα μεταδοθεί ζωντανά μέσα από τις Facebook pages του British Council και του INNOVATHENS.

Η Επεξεργασία Φυσικής Γλώσσας αποτελεί πεδίο εντατικής έρευνας και αντικείμενο υψηλών προσδοκιών εδώ και δεκαετίες. Παρ’ όλα αυτά εξακολουθούμε να μη βλέπουμε θεαματικά, απτά αποτελέσματα, όπως εύγλωττα ανδροειδή ή παντοδύναμες μηχανές Τεχνητής Νοημοσύνης (ΤΝ) σε δημοφιλείς ταινίες του Χόλιγουντ. Ωστόσο, πολλές εταιρείες εξακολουθούν να προωθούν τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης που έχουν αναπτύξει ως πραγματικά ευφυή.

Ποια είναι η αλήθεια; Έχει υπάρξει κάποια πρόσφατη αλλαγή στο πεδίο της ΕΦΓ; Σε ποιον βαθμό χρησιμοποιούμε όντως την ΕΦΓ στη ζωή μας και σε τι ακριβώς συνίσταται; Οι υπολογιστές κατανοούν πράγματι την ανθρώπινη γλώσσα; Τι πραγματικά σημαίνει «κατανόηση της ανθρώπινης γλώσσας» και ποια είναι τα πιθανά υποδηλούμενα νοήματα; Τέλος, τι μπορούμε να περιμένουμε από τις τεχνολογίες ΕΦΓ στο εγγύς μέλλον και τι πρέπει να φοβόμαστε; Ο Dr. Lukasz Slabinski θα προσπαθήσει να απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα από την πλευρά της Samsung Electronics, μια εταιρεία που ανήκει στους μεγαλύτερος κατασκευαστές ευφυών ηλεκτρονικών καταναλωτικών ειδών, ενώ ο Κώστας Καρπούζης θα συντονίζει την ομιλία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − 10 =