αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟι υπεύθυνοι προσωπικού των Microsoft και Linkedin λένε το πότε πρέπει να ρωτήσεις για τον μισθό, σε μια job interview

Οι υπεύθυνοι προσωπικού των Microsoft και Linkedin λένε το πότε πρέπει να ρωτήσεις για τον μισθό, σε μια job interview

Φανταστείτε αυτό: Ψάχνετε μια νέα δουλειά και έχετε κανονίσει μερικές συνεντεύξεις σε διαφορετικές εταιρείες. Δεν θέλετε να χάσετε το χρόνο σας για μια συνέντευξη που αφορά μια θέση που δεν θα πληρώσει ό, τι χρειάζεστε. Θα πρέπει να ρωτήσετε για το μισθό κατά τη διάρκεια της διαδικασίας συνέντευξης;

Ο επικεφαλής για την αναζήτηση ταλέντων της Microsoft, Chuck Edward, λέει ότι πρέπει να το κάνεις. «Σίγουρα να ρωτήσεις για τον μισθό. Εμείς θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Είναι πολύ δίκαιο να ρωτήσεις», τονίζει μιλώντας στο CNBC.

Μάλιστα διαφοροποιείται από την κλασική γραμμή που λέει ότι ένας υποψήφιος πρέπει να περιμένει την εταιρία να αναφέρει τον μισθό που προσφέρει, στο τέλος της συνέντευξης. Είναι χρήσιμο να ρωτήσεις από τα πρώτα στάδια της συνέντευξης. Αφού τα χρήματα είναι ένας βασικός παράγοντας, που θα κρίνου το πως θα διαπραγματευτείς και το αν τελικά σε ενδιαφέρει η εκάστοτε θέση εργασίας.

Ο επικεφαλής για την αναζήτηση ταλέντων του Linkedin, Brendan Browne, συμφωνεί ότι η συζήτηση για τον μισθό, είναι σημαντική. Ωστόσο, διαφοροποιείται ως προς το timing που πρέπει να κάνει την «κρούση» του ένας υποψήφιος. Όπως λέει ο ίδιος, είναι προτιμότερο οι υποψήφιοι να ρωτήσουν για τα χρήματα αργότερα. Ακόμα και σε δεύτερη συνέντευξη.

Αν κάνεις μια τέτοια ερώτηση πολύ νωρίς, τότε θα δείξεις στην εταιρία ότι κοιτάς… μόνο τα χρήματα, σημειώνει ο Browne. Και αυτό μπορεί να δημιουργήσει μια κακή εντύπωση. Ενώ το ίδιο ισχύει, σύμφωνα με τον ίδιο, και για υποψήφιους που κάνουν υπερβολικά μεγάλη συζήτηση για τον μισθό και όχι για την δουλειά αυτή κάθε αυτή.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one + ten =