αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι σπουδαίοι leaders χρησιμοποιούν αυτή την μικρή φράση 4 λέξεων κάθε ημέρα (και δεν το βλέπουμε συχνά στην Ελλάδα)

Οι σπουδαίοι leaders χρησιμοποιούν αυτή την μικρή φράση 4 λέξεων κάθε ημέρα (και δεν το βλέπουμε συχνά στην Ελλάδα)

Είναι μια μικρή φράση, που δείχνει ότι κάποιος είναι σπουδαίος leader. Είναι όμως επίσης αλήθεια, ότι δεν την ακούμε συχνά στην Ελλάδα, από εργοδότες ή προϊσταμένους. Ποια είναι αυτή η φράση, όπως σημειώνει το αμερικανικό inc.com;

«Μπορείς να με βοηθήσεις;»

Απλά αυτές οι 4 λέξεις. Χωρίς διευκρινήσεις ή παραπάνω καθοδήγηση. Σκέψου το: Στην πραγματικότητα, δεν έχεις τίποτα να χάσεις αν είσαι ο leader μέσα σε μια επιχείρηση. Είσαι αποδεδειγμένα καλός στο πεδίο σου και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει. Έχεις μόνο να κερδίσεις. Θα δείξεις ένα ταπεινό προφίλ και θα καταλάβουν τα μέλη της ομάδας σου, ότι η γνώμη τους έχει σημασία.

Είναι σχεδόν σίγουρο, ότι οι άλλοι θα είναι θετικοί και θα σπεύσουν να βοηθήσουν. Εξάλλου, ένας leader δεν σημαίνει ότι τα ξέρει όλα. Ενώ παράλληλα με αυτή την κίνηση, θα δημιουργήσεις 4 άμεσα θετικά αποτελέσματα:

1- Κερδίζεις σεβασμό: Αφού λες στους άλλους ότι «γνωρίζουν περισσότερα από εσένα», για ένα θέμα. Τους δίνεις αξία και αυτό μετρά θετικά και για εσένα.

2- Κερδίζεις την εμπιστοσύνη: Έχεις παραδεχτεί την αδυναμία σου σε κάτι, και εμπιστεύεσαι τη γνώμη του άλλου ατόμου για την επίλυση ενός προβλήματος. Αμέσως δημιουργείται μια σχέση εμπιστοσύνης.

3- Είσαι πρόθυμος να ακούσεις: Επίσης πολύ σημαντικό. Και αφού δεν έχεις πει στους άλλους, ακριβώς το πως θέλεις να σε βοηθήσουν, τους αφήνεις την ελευθερία να προτείνουν λύσεις. Τις οποίες θα ακούσεις.

BONUS: Υπάρχει και άλλη μια φράση την οποία λένε οι σπουδαίοι leaders. Και δεν πρέπει να την ξεχνάς. Είναι η φράση: «Σε ευχαριστώ».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − 16 =