αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι σπουδές στο Λονδίνο, η χλιδάτη ζωή, η καταδίκη και η αποφυλάκιση: Η ιστορία του Άρη Φλώρου για τον οποίο όλοι μιλούν

Οι σπουδές στο Λονδίνο, η χλιδάτη ζωή, η καταδίκη και η αποφυλάκιση: Η ιστορία του Άρη Φλώρου για τον οποίο όλοι μιλούν

Από τις ακριβές σπουδές στο Λονδίνο και την άνετη ζωή και από το τιμόνι της εταιρείας στο χώρο της ενέργειας, ο καλοαναθρεμένος Άρης Φλώρος βρέθηκε στη φυλακή, μεγάλο μέρος της οποίας το πέρασε νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο των κρατουμένων Κορυδαλλού.

Ο 39χρονος σήμερα επιχειρηματίας μετά τις δικαστικές διαδρομές του σε εδώλια, όχι μόνο για την σκανδαλώδη υπόθεση υπεξαίρεσης των εταιρειών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος Energa – Hellas Power, αλλά και της εκτέλεσης συμβολαίου θανάτου σε βάρος δικηγόρου πρώην νομικού εκπροσώπου του ΛΑΓΗΕ, βρίσκεται τις τελευταίες ώρες εκτός των τειχών της φυλακής και μάλιστα με τη σφραγίδα του νόμου!

Έχοντας εκτίσει το 1/5 της ποινής του και έχοντας αποκτήσει ποσοστό αναπηρίας 67%, με όλα τα απαραίτητα έγγραφα, αλλά και τις πραγματογνωμοσύνες για την κλονισμένη του ψυχική υγεία στο φάκελο του, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας, αποφάσισε την υφ όρων απόλυση του από τις φυλακές κάνοντας δεκτή την σχετική αίτηση αποφυλάκισής του.

Το σκεπτικό της αποφυλάκισής του αναφέρει σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα, κρίσεις επιληψίας που του άφησαν «κουσούρι» πάνω από του 65%.

Όπως σημειώνει το Newsbombgr, ο Άρης Φλώρος είχε επιμείνει στην αποφυλάκισή του, από την στιγμή της καταδίκης του σε κάθειρξη 21 ετών, – και χρηματική ποινή 1,5 εκατομμύριο ευρώ – ζητώντας από το δικαστήριο την αναστολή εκτέλεσης της ποινής του, μέχρι να δικαστεί η έφεση του.

Την ίδια ώρα οι δικαστές είχαν καταδικάσει σε κάθειρξη 10 ετών τον συγκατηγορούμενο του Βασίλη Μηλιώνη, για το αδίκημα της απλής συνέργειας στην υπεξαίρεση, δίδοντας αναστολή εκτέλεσης της ποινής και με την καταβολή εγγύησης ύψους 70.000 ευρώ.

Ο ακριβοθώρητος Άρης Φλώρος πάει μέσα και ο προκλητικός Βασίλης Μηλιώνης με την ξέφρενη ζωή στα μπουζούκια και τα ακριβά αυτοκίνητα βγαίνει έξω…

Οι βασικοί εμπλεκόμενοι στην υπόθεση των εταιρειών Energa – Hellas Power που πολιτογραφήθηκε ως ένα από τα τρανταχτά οικονομικά σκάνδαλα της τελευταίας δεκαετίας, την ώρα μάλιστα που η χώρα στροβιλιζόταν στη δίνη της οικονομικής κρίσης και υποβαλλόταν σε σκληρά μέτρα, τραβάνε πλέον δρόμους χωριστούς.

Τι κι αν οι δύο – σύμφωνα με το κατηγορητήριο- χρησιμοποιούσαν πριν την αποκάλυψη της υπόθεσης ως υπεύθυνοι των εν λόγω εταιρειών έναν δαίδαλο από offshore ως «κρυψώνα» και «πλυντήριο» για τα περίπου 256 εκατ. ευρώ τα οποία εισέπραξαν από τους καταναλωτές και δεν απέδωσαν, όπως όφειλαν, στο Δημόσιο.

Τα χρόνια του συνεταιρισμού των δύο νεαρών επιχειρηματιών έχουν περάσει ανεπιστρεπτί

Σημειωτέον ότι το δικαστήριο μαζί με την καταδίκη των εμπλεκομένων αποφάσισε να επιστραφούν στο Ελληνικό Δημόσιο 52.206.263 ευρώ, τα οποία αποτελούν τον ΕΕΤΗΔΕ, φόρο γνωστό ως «χαράτσι» στα ακίνητα. Το δικαστήριο ήταν υποχρεωμένο να αποφασίσει σε ποιο ταμείο του Δημοσίου θα διατεθούν τα 120 εκατ. ευρώ που βρίσκονταν δεσμευμένα σε τραπεζικούς λογαριασμούς των κατηγορουμένων, διέταξε ακόμη την απόδοση 5.992.040 ευρώ στο Δημόσιο για το αδίκημα της λαθρεμπορίας, ενώ στα δημοτικά ταμεία διατάχτηκε να περάσουν άμεσα όλες οι εισπρακτέες απαιτήσεις από τέλη ύψους 29.813.000 ευρώ.

Με την εξόφληση του Δημοσίου και των δήμων τα χρήματα που απόμειναν παρακρατήθηκαν στο Ταμείο Παρακαταθηκών για να διατεθούν όταν υπάρξουν οι σχετικοί τίτλοι εκτελεστότητας στον ΛΑΓΗΕ (Λειτουργός της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας -υπεύθυνος για τις πληρωμές των παραγωγών ενέργειας), και στον ΑΔΜΗΕ (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας).

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − eight =