αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΟι ρυθμίσεις που πρέπει να κάνεις, για να «σερφάρεις» με μεγαλύτερη ασφάλεια μέσω του Chrome

Οι ρυθμίσεις που πρέπει να κάνεις, για να «σερφάρεις» με μεγαλύτερη ασφάλεια μέσω του Chrome

O Google Chrome είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς web browsers, επομένως είναι καλό να γνωρίζετε κάποιες ρυθμίσεις ασφαλείας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προκειμένου να είναι το browsing σας απαλλαγμένο από προβλήματα κάθε είδους. Μία από τις πιο εύλογες επιλογές σας είναι να μην αφήσετε κανένα ίχνος στην πλοήγησή σας, το οποίο μπορείτε να επιτύχετε με το παράθυρο Incognito για ιδιωτικές browsing καταστάσεις. Από το κεντρικό μενού του Chrome στα δεξιά, επιλέγετε το New Incognito Window [Νέο Παράθυρο Ανώνυμης Περιήγησης].

Αυτό μπορείτε να το κάνετε και με τη συντόμευση Ctrl+Shift+N στο πληκτρολόγιό σας.

Ζητήματα συγχρονισμού

Στον Google Chrome μπορείτε να κάνετε sign in με τα στοιχεία του λογαριασμού σας στην Google και από εκεί να γίνεται ο συγχρονισμός με άλλες συσκευές στις οποίες έχετε εγκατεστημένο τον Chrome. Από το Menu κι έπειτα Settings [Ρυθμίσεις] μπορείτε να κάνετε επιμέρους ρυθμίσεις για το πώς θα γίνεται αυτός ο συγχρονισμός.

 

Εάν δεν θέλετε να γίνεται κανενός είδους συγχρονισμός, επιλέξτε το Disconnect your Google Account [Αποσύνδεση του Λογαριασμού σας Google], από το πεδίο των Ρυθμίσεων. Πατώντας επάνω στο Advanced Sync Settings [Σύνθετες ρυθμίσεις συγχρονισμού], εμφανίζονται πολλές επιλογές που σας προσφέρει ο browser της Google προκειμένου να ρυθμίσετε επιμέρους παραμέτρους ασφαλείας για το browsing σας. Εδώ μπορείτε να επιλέξετε το Encrypt all synced data with your own sync passphrase [Κρυπτογράφηση όλων των συγχρονισμένων δεδομένων με τη δική σας φράση πρόσβασης συγχρονισμού] για να διαλέξετε το δικό σας κλειδί κρυπτογράφησης για τα δεδομένα συγχρονισμού.

Πατήστε Google Activity Controls [Στοιχεία ελέγχου δραστηριότητας Google] κι επιλέξτε το Include Chrome browsing history and activity from websites and apps that use Google services [Συμπερίληψη του ιστορικού περιήγησης στο Chrome και της δραστηριότητας από ιστότοπους και εφαρμογές που χρησιμοποιούν υπηρεσίες Google].

Εσείς επιλέγετε τι κάνει ο Chrome

Με τον Google Chrome έχετε τη δυνατότητα να ορίζετε τις online υπηρεσίες που χρησιμοποιούνται, αλλά και τι μπορούν να κάνουν τα διάφορα websites. Στην πρώτη περίπτωση επιλέγετε Settings > Show advanced settings [Ρυθμίσεις > Εμφάνιση σύνθετων ρυθμίσεων]. Πηγαίνετε στο Privacy [Απόρρητο] και από εκεί δείτε αναλυτικότερα όλες τις επιμέρους ρυθμίσεις που έχετε στη διάθεσή σας.

Η συμβουλή μας εδώ είναι να πάρετε το χρόνο σας για να αποφασίσετε ποιες θα είναι οι λειτουργίες που θα επιτρέπονται και ποιες όχι.

Από το Content Settings [Ρυθμίσεις περιεχομένου], ανοίγει ένα νέο παράθυρο που σας επιτρέπει να καθορίσετε το τι μπορεί να κάνουν οι ιστοσελίδες που επισκέπτεστε με τον Chrome. Και εδώ έχετε ένα διόλου ευκαταφρόνητο πλήθος επιλογών, τις οποίες μπορείτε να μελετήσετε με την ησυχία σας μία προς μία. Από τις διαθέσιμες επιλογές, σας συστήνουμε να επιλέξετε το Keep local data only until you quit your browser [Διατήρηση τοπικών δεδομένων μόνο μέχρι να κλείσετε το πρόγραμμα περιήγησής σας], ώστε να αποφύγετε τη συνεχή τροφοδότηση του συστήματός σας με cookies από τις διάφορες web υπηρεσίες.

Σε όλες τις επιμέρους επιλογές που θα βρείτε εδώ, υπάρχει ένα κουμπί που λέει Manage exceptions [Διαχείριση εξαιρέσεων], προκειμένου να μπείτε περισσότερο σε βάθος στην προσπάθεια διασφάλισης της ιδιωτικότητας των περιηγήσεων στο Internet με τη βοήθεια του Google Chrome. Εννοείται ότι αυτή η επιλογή αφορά πιο πεπειραμένους χρήστες.

Μετάφραση

Στο πεδίο των ρυθμίσεων, κάτω χαμηλά θα βρείτε και την επιλογή Languages [Γλώσσες], από όπου μπορείτε να αποεπιλέξετε το Offer to translate pages that aren’tin a language you read [Να προτείνεται να μεταφράζονται οι σελίδες που δεν εμφανίζονται στη γλώσσα ανάγνωσής σας] για να σταματήσει να εμφανίζεται το ενοχλητικό μήνυμα για το εάν θέλετε να μεταφραστεί μία σελίδα που επισκέπτεστε για πρώτη φορά. Από το Language and input settings [Ρυθμίσεις γλώσσας και στοιχείων εισόδου], μπορείτε να διαχειριστείτε τις γλώσσες του Chrome.

Πηγή: Pc Magazine

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − six =