αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι πιο χαρούμενοι άνθρωποι έχουν αυτές τις 3 συνήθειες (και μπορείς να τις «αντιγράψεις»)

Οι πιο χαρούμενοι άνθρωποι έχουν αυτές τις 3 συνήθειες (και μπορείς να τις «αντιγράψεις»)

Αν κοιτάξετε γύρω σας, υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που γενικά φαίνονται πιο ευτυχισμένοι από άλλους. Εάν δεν είστε τόσο χαρούμενοι όσο θα θέλατε να είστε σε καθημερινή βάση, μπορείτε άραγε να κάνετε κάτι γι’ αυτό;

Αν κοιτάξετε όλες τις μελέτες, υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι μερικοί άνθρωποι είναι απλώς πιο ευτυχισμένοι από άλλους. Όπως ένας… θερμοστάτης που βοηθά στη διατήρηση της θερμοκρασίας σε ένα δωμάτιο σχετικά σταθερή, υπάρχουν ”μηχανισμοί” που έχουν οι άνθρωποι που τους οδηγούν να επιστρέψουν σε ένα βασικό επίπεδο ευεξίας. Ταυτόχρονα, υπάρχουν επίσης συνήθειες που επηρεάζουν το πόσο ευτυχισμένοι είναι οι άνθρωποι— και υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορείτε να κάνετε γι’ αυτό.

Εδώ είναι 3 απλές συνήθειες που έχουν οι χαρούμενοι άνθρωποι (και μπορείς να τις «αντιγράψεις»).

Σωστοί στόχοι

Οι στόχοι που βάζουν οι άνθρωποι επηρεάζουν τη μακροπρόθεσμη ευτυχία τους. Συγκεκριμένα, οι άνθρωποι είναι πιο ευτυχισμένοι όταν επιδιώκουν στόχους που τους ”συνδέουν” με άλλους ανθρώπους. Στο χώρο εργασίας, αυτό αντικατοπτρίζεται σε μελέτες που λένε ότι όταν οι άνθρωποι βλέπουν την εργασία τους ως σύνδεση με έναν ευρύτερο σκοπό και βοηθούν άλλους ανθρώπους να επιτύχουν τους στόχους τους, είναι πιο ικανοποιημένοι με την καριέρα τους. Και, φυσικά, η ικανοποίηση από τη δουλειά σας γενικά αυξάνει τη συνολική αίσθηση ευεξίας.

Γενικότερα, υπάρχουν δύο τύποι στόχων: Ανταγωνιστικοί και συνεργατικοί. Ένας ανταγωνιστικός στόχος είναι αυτός όπου θέλετε να δείτε τον εαυτό σας να τα πηγαίνει καλύτερα και τους ανθρώπους με τους οποίους συγκρίνετε τον εαυτό σας. Ένας συνεργατικός στόχος είναι αυτός όπου προσπαθείτε να συνεργαστείτε με την οικογένεια, τους φίλους ή τους γείτονές σας, έτσι ώστε η επιτυχία να σημαίνει ότι όλοι θα τα πάνε καλά σε κάτι. Οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι τείνουν να συμμετέχουν σε πολλούς στόχους συνεργασίας και όχι ανταγωνιστικούς.

Εστιάζουν στα θετικά της κάθε περίστασης

Δεν είναι όλα «άσπρο» ή «μαύρο». Πολύ λίγα πράγματα είναι εντελώς καλά ή εντελώς άσχημα. Οι περισσότερες εμπειρίες έχουν κάποια θετικά στοιχεία και κάποια αρνητικά. Ένα υπέροχο γεύμα σε ένα εστιατόριο μπορεί να ξεκινήσει με προβλήματα εύρεσης θέσης στάθμευσης ή ενός τραπεζιού που ήταν πολύ κοντά… στην τουαλέτα. Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι τείνουν να εστιάζουν στα θετικά και να αφήνουν τα αρνητικά να ξεθωριάζουν.

Αυτή η εστίαση στα θετικά στοιχεία έχει δύο οφέλη για την ευημερία. Πρώτον, κάθε γεγονός είναι πιο ευχάριστο αυτή τη στιγμή, επειδή η εστίαση είναι στα καλά κομμάτια αυτού που συμβαίνει, παρά στα ανεπιθύμητα. Δεύτερον, οι πληροφορίες στις οποίες εστιάζετε είναι οι πληροφορίες που μένουν στη μνήμη. Έτσι, όταν κοιτάξετε πίσω στο γεγονός αργότερα, θα θυμάστε τα θετικά κομμάτια του πιο έντονα και αυτή η ανάμνηση θα σας βοηθήσει επίσης να είστε πιο χαρούμενοι.

Συγχωρούν τους άλλους

Κατά τη διάρκεια της ζωής σας, κάποιοι άνθρωποι θα σας κάνουν άσχημα πράγματα. Ακόμη και οι πιο κοντινοί σας άνθρωποι θα κάνουν εγωιστικά ή πονηρά πράγματα. Ένα πράγμα που κάνουν καλά οι χαρούμενοι άνθρωποι είναι να συγχωρούν τους άλλους. Το ενδιαφέρον με τη συγχώρεση είναι ότι σας δίνει τη δυνατότητα να ξεχάσετε αρνητικές λεπτομέρειες- κάτι που σας έκανε κάποιος και σας αναστάτωσε αρχικά. Ως αποτέλεσμα, δεν θα θυμάστε όλα αυτά τα αρνητικά στο μέλλον. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνεις παρέα… με τους πάντες. Θυμήσου και το άρθρο: Πέντε λόγοι για τους οποίους οι ευφυείς άνθρωποι έχουν λιγότερους φίλους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × three =