αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι πετυχημένοι άνθρωποι κάνουν αυτά τα 3 πράγματα κάθε Κυριακή. Εξηγεί ένας expert παραγωγικότητας

Οι πετυχημένοι άνθρωποι κάνουν αυτά τα 3 πράγματα κάθε Κυριακή. Εξηγεί ένας expert παραγωγικότητας

Όλοι έχουμε νιώσει αυτό το συναίσθημα την Κυριακή: Το Σαββατοκύριακο φτάνει στο τέλος, και κάπου εκεί έρχεται ένα… αρνητικό συναίσθημα και ένα άγχος για την νέα εργάσιμη εβδομάδα που θα ξεκινήσει.

Τα deadlines και οι δουλειές πιέζουν, με το σκηνικό που δημιουργείται να μην είναι και τόσο ευχάριστο. Δεν πρέπει όμως να αναβάλεις τα πλάνα και τις κινήσεις σου για αργότερα. Τι μπορείς να κάνεις; Ο expert παραγωγικότητας, Chris Bailey λέει στο CNBC ότι «η αναβλητικότητα μπορεί απλώς να δημιουργήσει περισσότερο περιττό άγχος».

Και προτείνει 3 πράγματα που κάνουν κάθε Κυριακή οι πετυχημένοι άνθρωποι. Έτσι είναι πιο παραγωγικοί, και διαχειρίζονται καλύτερα το άγχος.

1# Θέσε τα πλαίσια για την ερχόμενη εβδομάδα

Το μυστικό για να νικήσετε το άγχος της Κυριακής, είναι να δημιουργήσετε ένα σχέδιο για την εβδομάδα που ακολουθεί, καθώς ο Bailey λέει ότι για τους περισσότερους από εμάς, η ασάφεια προκαλεί επιπλέον άγχος. Η αγαπημένη του τεχνική για να χαλαρώσει την επόμενη εβδομάδα είναι ο «κανόνας των τριών»: αναφέρετε τρεις στόχους που θέλετε να επιτύχετε, είτε στην εργασία είτε στην προσωπική σας ζωή. Ο καθορισμός τέτοιων στόχων σάς επιτρέπει να «σκεφτείτε πώς θέλετε να επενδύσετε το χρόνο, την προσοχή και την ενέργειά σας», εξηγεί ο Bailey. «Τότε μπορείτε να προσαρμόσετε τις καθημερινές σας εργασίες γύρω από την επίτευξη αυτών των στόχων».

2# Δημιουργήστε μια λίστα εργασιών και μια λίστα επιτευγμάτων

Δείτε τα επιτεύγματά σας και να οργανώστε τις σκέψεις σας. Ο Bailey συνιστά να διατηρείτε μια τρέχουσα λίστα επιτευγμάτων και μία λίστα εργασιών και στη συνέχεια να ενημερώνετε και τις δύο λίστες κάθε Κυριακή. Η λίστα των επιτευγμάτων σας θα πρέπει να επισημαίνει μερικά πράγματα για τα οποία είστε περήφανοι για τα οποία κάνετε την προηγούμενη εβδομάδα, είτε πρόκειται για το ότι σηκωθήκατε από το κρεβάτι είτε ότι κάνατε μια παρουσίαση στη δουλειά, ενώ οι λίστες εργασιών σας μπορείτε να βάλετε τα σημαντικά πράγματα που πρέπει να κάνετε για την εβδομάδα που ακολουθεί.

3# Φροντίστε τον εαυτό σας

«Ο δρόμος προς την παραγωγικότητα περνά κατευθείαν μέσα από την ηρεμία, γιατί αν μπορούμε να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας ενώ οι συνθήκες της δουλειάς μας ή της ζωής μας αλλάζουν, μπορούμε ακόμα να πετύχουμε αυτό που θέλουμε», λέει ο Bailey. Η εξάσκηση στη φροντίδα του εαυτού μας μπορεί να μας βοηθήσει να ανταπεξέλθουμε σε περιόδους ταραχής ή να απαλύνουμε τα συναισθήματα άγχους. Αυτό μπορεί να γίνει μέσα από τη δημιουργία ενός ημερολογίου,το τηλεφώνημα σε ένα φίλο, την εξάσκηση στο διαλογισμό ή το να περνάμε χρόνο με άτομα που σας ανεβάζουν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × two =