αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι περισσότεροι leaders αποτυγχάνουν να χτίσουν καλές ομάδες, επειδή κάνουν 1 μεγάλο λάθος

Οι περισσότεροι leaders αποτυγχάνουν να χτίσουν καλές ομάδες, επειδή κάνουν 1 μεγάλο λάθος

Ας δούμε ένα σκηνικό: Εσύ εργάζεσαι σε μια εταιρία. Και κάθε ημέρα, έχεις… πάνω από το κεφάλι σου τον εργοδότη ή προϊστάμενο σου. Αυτός σου λέει ακριβώς τι πρέπει να κάνεις, κάθε στιγμή που περνά. Θέλει επίσης να είναι cc σε όλα τα εταιρικά emails που στέλνεις. Θέλει να ελέγχει την κάθε σου κίνηση. Παραδέξου το: Αυτή είναι μια κατάσταση από την οποία έχεις περάσει.

Είναι το Νο1 λάθος που κάνουν οι περισσότεροι εργοδότες ή managers. Θέλουν να παραμένουν… υπερβολικά εμπλεκόμενοι στα πάντα. Δεν θέλουν να δώσουν σε άλλα άτομα της ομάδας την ευθύνη των αποφάσεων. Γιατί πιστεύουν ότι κανείς δεν είναι αρκετά καλός. ‘Η γιατί θεωρούν ότι με αυτό τον τρόπο, κάποιος άλλος θα τους αντικαταστήσει.

Κι όμως, όπως σημειώνει το inc.com, αν θέλεις να χτίσεις μια δυνατή ομάδα, πρέπει να κάνεις το ακριβώς αντίθετο, σε σχέση με το σκηνικό που περιγράφεται παραπάνω. Πρέπει να προσλάβεις τους σωστούς ανθρώπους, να τους εκπαιδεύσεις, και στην συνέχεια να τους αφήσεις μόνους τους να κάνουν την δουλειά. Μπορούν να τα καταφέρουν.

Μην ξεχνάς επίσης, ότι δεν μπορείς να είσαι παντού. Δεν μπορείς να κάνεις τα πάντα.

Χρειάζεται να ακούσεις το ένστικτο σου, και να εμπιστευτείς συγκεκριμένους ανθρώπους. Κάθε ένας από αυτούς θα πρέπει να αναλάβει ένα μέρος του «πλοίου» και να μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις για αυτό, χωρίς να χρειάζεται έγκριση από εσένα. Φυσικά, για να πετύχει αυτό το μοντέλο, πρέπει να προσλάβεις τους κατάλληλους εργαζομένους, οι οποίοι θα ταιριάζουν με την κουλτούρα της εταιρίας σου. Κι αν κάνεις κάποια λάθος πρόσληψη, μη διστάσεις μετά από κάποιο χρονικό διάστημα να διορθώσεις το λάθος σου. Δεν ταιριάζουν όλοι οι άνθρωποι σε όλες τις επιχειρήσεις, οπότε αν δεις στην πράξη ότι κάποιος δεν ταιριάζει με αυτά που θέλεις, είναι απαραίτητο να τον αντικαταστήσεις.

Βλέποντας το ψυχολογικό κομμάτι, θα πρέπει να δεχτούμε ότι είναι δύσκολο να παραδώσεις ένα μέρος του ελέγχου της εταιρίας σου σε άλλους. Άλλα αν έχεις μισθώσει του σωστούς ανθρώπους, άσε την δική σου επιχείρηση να γίνει επίσης δική τους. Μπορούν να τα καταφέρουν, και να κάνουν σπουδαία δουλειά. Α, και εσύ θα γλυτώσεις το burnout.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 − five =