αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι περισσότεροι startuppers αποτυγχάνουν επειδή δεν καταφέρνουν να προσαρμοστούν. Εδώ είναι 3 tips για να μην πέσεις στην παγίδα

Οι περισσότεροι startuppers αποτυγχάνουν επειδή δεν καταφέρνουν να προσαρμοστούν. Εδώ είναι 3 tips για να μην πέσεις στην παγίδα

Το να κινηθείς στον κόσμο της επιχειρηματικότητας, όπως έχουμε ξανά πει, δεν είναι εύκολο. Τα στατιστικά λένε, ότι περίπου 8 στις 10 startups αποτυγχάνουν. Είναι όλες αυτές κακές ιδέες; Μάλλον όχι.

Το αμερικανικό Entrepreneur.com, παραθέτει μια άλλη πτυχή. Όπως εξηγεί, οι περισσότερες καινοτόμες επιχειρήσεις αποτυγχάνουν, επειδή οι ιδρυτές του δεν μπορούν να προσαρμοστούν στην αγορά και στα νέα δεδομένα που συναντούν συνεχώς μπροστά τους. Υπάρχουν 3 βασικά tips, για να μην πέσεις σε αυτή την παγίδα. Και να καταφέρεις να «επιβιώσεις».

Αν αποτυγχάνει κάτι, σταμάτα το: Δεν είναι όλες οι ιδέες μας καλές. Είναι χρήσιμο να ακούμε το feedback και να προσαρμοζόμαστε. Κάποιες φορές, μπορεί να χρειαστεί να σταματήσουμε να ασχολούμαστε με ένα προϊόν μας, αν αυτό δεν λειτουργεί. Όταν όλοι σου λένε ότι το δημιούργημα σου δεν λειτουργεί και το βλέπεις κι εσύ στην πράξη, τότε από ένα σημείο και μετά είναι καλύτερο να σταματήσεις την προσπάθεια και να δοκιμάσεις κάτι νέο.

Μην «παντρεύεσαι» με ένα project: Θα μπορούσε να είναι η συνέχεια της παραπάνω συμβουλής. Όλοι οι επιχειρηματίες έχουν βιώσει κάποια ή κάποιες αποτυχίες στη διαδρομή τους. Δεν είναι κακό. Αυτό που δεν πρέπει να κάνεις όμως, είναι να προσκολληθείς σε ένα project και να μείνεις κολλημένος εκεί. Αντίθετα, πρέπει να είσαι έτοιμος να πας παρακάτω, όταν έρθει η ώρα.

Προσαρμογή. Και μετά πάλι το ίδιο: Η τέχνη της προσαρμογής είναι να… συνεχίσεις την προσαρμογή μέχρι να πετύχεις. Διεύρυνε τους ορίζοντες σου συνεχώς, με νέες ιδέες. Άλλαξε κατευθύνσεις αν το κρίνεις απαραίτητο. Μην χτυπάς συνέχεια το κεφάλι σου στον τοίχο, περιμένοντας διαφορετικά αποτελέσματα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − 1 =