αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟι παράλογες χρεώσεις και προμήθειες των τραπεζών, ακόμα και για απλές καθημερινές κινήσεις

Οι παράλογες χρεώσεις και προμήθειες των τραπεζών, ακόμα και για απλές καθημερινές κινήσεις

Η πρόεδρος ΕΚΠΟΙΖΩ Π. Καλαποθαράκου μίλησε στο OPEN για τις παράλογες χρεώσεις των τραπεζών, λέγοντας χαρακτηριστικά πως για την έκδοση νέας χρεωστικής κάρτας πληρώνουμε 6 ευρώ.

«Υπάρχει ένα σύνολο χρεώσεων, προμηθειών που επιβαρύνουν τους καταναλωτές που είναι αδικαιολόγητες σε πολλές περιπτώσεις διότι οι συναλλαγές που πραγματοποιούνται μέσω e-banking δεν έχουν κόστος για τις τράπεζες. Παρ’ όλα αυτά οι καταναλωτές επιβαρυνόμαστε από 1 έως και 4 ευρώ όταν κάνουμε συναλλαγή μέσω e-banking από τράπεζα σε τράπεζα και όχι μόνο. Εάν μας εκδώσουν την χρεωστική κάρτα μας χρεώνουν 6 ευρώ», ανέφερε αρχικά η κυρία Καλαποθαράκου.

Παίρνοντας τον λόγο, ο Μάνος Νιφλής μίλησε για προσωπικές εμπειρίες που είχε με τις υπέρογκες χρεώσεις.

«Πήγα να κάνω ακύρωση μιας πάγιας εντολής. Χρέωσαν ως αίτημα ακύρωσης 15 ευρώ, για μια δόση των 80 ευρώ που ακύρωσα», είναι η μια, ανέφερε αρχικά, συμπληρώνοντας στη συνέχεια: «Με πήραν τηλέφωνο από τράπεζα και μου είπανε κρούσμα hacking, σας ακυρώσαμε την κάρτα. Χρεωστική, ελάτε να πάρετε καινούρια. 6 ευρώ. Με υπαιτιότητα της τράπεζας».

Η πρόεδρος του Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ κλείνοντας τόνισε πως: «Θα πρέπει να ελεγχτεί η τιμολογιακή πολιτική των τραπεζών, η οποία σε μεγάλο βαθμό είναι παράνομη και καταχρηστική. Όλες αυτές οι χρεώσεις που επιβαρύνουν τους καταναλωτές θεωρούμε πως είναι απολύτως αδικαιολόγητες και δεν θα έπρεπε να υπάρχουν. Έχουμε κάνει έρευνα και την έχουμε καταθέσει στις αρμόδιες Αρχές και δεν έγινε απολύτως τίποτα».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − seven =