αρχικηVIRALΟι Ολλανδοί ξεκίνησαν να χτίζουν ένα «πράσινο» κτιριακό συγκρότημα, που δεν έχουμε δει αλλού

Οι Ολλανδοί ξεκίνησαν να χτίζουν ένα «πράσινο» κτιριακό συγκρότημα, που δεν έχουμε δει αλλού

Η ολλανδική πόλη Αϊντχόβεν ξεκινά μόλις να δημιουργήσει το Nieuw Bergen – ένα πράσινο σύμπλεγμα κατοικιών και επιχειρήσεων με “ζωντανές” στέγες και φάρμες. Η δομή περιλαμβάνει επτά κτίρια με 240 σπίτια, 1.700 τετραγωνικά μέτρα εμπορικού χώρου, 270 τετραγωνικά μέτρα αστικής καλλιέργειας και υπόγειο πάρκινγκ.

Οι στέγες θα καλυφθούν με χλοοτάπητα ενώ τα πολλά ανοίγματα επιτρέπουν στο φυσικό φως να λούζει την ημέρα τους εσωτερικούς χώρους. “Το φυσικό φως παίζει κεντρικό ρόλο στο Nieuw Bergen, καθώς οι όγκοι ακολουθούν ένα αυστηρό όριο ύψους και μια κατευθυντήρια γραμμή σχεδιασμού που επιτρέπει τη μέγιστη ποσότητα φυσικού ηλιακού φωτός να μπαίνει στο εσωτερικό”, λέει ο Jacob van Rijs, υπεύθυνος του αρχιτεκτονικού γραφείου.

Η πλούσια βλάστηση αλλά και χώροι που θα δημιουργηθούν για καλλιέργεια φρούτων και λαχανικών από τους κατοίκους θα δημιουργήσουν μια μικρή αστική όαση και έναν πνεύμονα πρασίνου στην πόλη. Οι κήποι και τα θερμοκήπια θα μπορούν να διαχειρίζονται από τους ενοίκους, ενώ μέσω της καλλιέργειας δίνεται η δυνατότητα σε όλους να αναπτύξουν την κοινωνικότητά τους αλλά και να παράγουν τα δικά τους φρέσκα προϊόντα.

Πηγή: perierga.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six + 15 =