αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι μετοχές που αγοράζει τώρα ο Warren Buffett

Οι μετοχές που αγοράζει τώρα ο Warren Buffett

Η Berkshire Hathaway του Warren Buffett έχει ανοίξει ένα μεγάλο στοίχημα στη Citigroup, καθώς ο θρυλικός επενδυτής τοποθετεί μέρος των μετρητών του στην πτώση, μεταδίδουν οι Financial Τimes.

Η Berkshire αγόρασε μετοχές αξίας 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην τράπεζα της Wall Street το πρώτο τρίμηνο, αποκτώντας μερίδιο περίπου 2,8%, σύμφωνα στοιχεία που δόθηκαν στις ρυθμιστικές αρχές. Η επένδυση έγινε καθώς η Berkshire πούλησε το υπόλοιπο της θέσης της στη Wells Fargo, μια άλλη τράπεζα που ήταν σημαντική τοποθέτηση στο χαρτοφυλάκιο του Buffett για περισσότερες από τρεις δεκαετίες.

Ο Buffett, ο διευθύνων σύμβουλος της Berkshire, παρακολούθησε από απόσταση την πτώση των αγορών και στη συνέχεια το ράλι που ακολούθησε την πανδημία. Όμως, στις αρχές του τρέχοντος έτους, έριξε 51,1 δισεκατομμύρια δολάρια στην αγορά καθώς οι μετοχές υποχώρησαν ενόψει των κινήσεων της Fed.

Οι αγορές συνέχισαν να πέφτουν, με τις αποτιμήσεις μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας, τραπεζών και καταναλωτικών επιχειρήσεων να υποχωρούν, επισημαίνουν οι FT.

Η Berkshire έκλεισε το 2021 καθήμενη σε μια τεράστια ποσότητα μετρητών, 146,7 δισ. δολάρια- πυρομαχικά για αγορές σε μια στιγμή που άλλοι διαχειριστές χαρτοφυλακίου προχωρούν σε πωλήσεις για να συμβαδίσουν με τις εκροές από την πλευρά των επενδυτών τους.

Η Citigroup έχει υποχωρήσει περισσότερο από 21% φέτος, μεγαλύτερες από τον μέσο όρο του χρηματοοικονομικού τομέα στον δείκτη S&P 500, ο οποίος υποχωρεί κατά 16%.

Η τράπεζα έχει μείνει πίσω από τους ανταγωνιστές της στη Wall Street σε κρίσιμες μετρήσεις κερδοφορίας για περισσότερο από μια δεκαετία και είναι η μόνη μεγάλη τράπεζα των ΗΠΑ που διαπραγματεύεται κάτω από τη λογιστική αξία στα 52 σεντς το δολάριο, σύμφωνα με το FactSet. Η Citi προειδοποίησε επίσης για απώλειες έως και 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων που συνδέονται με τη Ρωσία, όταν ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα τον Απρίλιο.

Η εταιρεία του Buffett αγόρασε επίσης μετοχές αξίας 7,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου Occidental Petroleum και αύξησε το μερίδιό της στη μεγάλη πετρελαϊκή Chevron. Οι μετοχές της Occidental ανέβηκαν σχεδόν 120% φέτος, ενώ η Chevron ανέβηκε 45%, καθώς οι τιμές της ενέργειας έχουν αυξηθεί.

Επένδυσε επίσης 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια στην Paramount Global, τον αμερικανικό όμιλο μέσων ενημέρωσης παλαιότερα γνωστό ως ViacomCBS, και αγόρασε μετοχές αξίας 400 εκατομμυρίων δολαρίων στην τράπεζα Ally Financial. Η Paramount έχει χάσει 7% φέτος, ενώ η Ally έχει υποχωρήσει σχεδόν 20%.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 + 18 =