αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι μεγάλοι «παίχτες» που θα κάνουν τουριστικές επενδύσεις στην Χαλκιδική

Οι μεγάλοι «παίχτες» που θα κάνουν τουριστικές επενδύσεις στην Χαλκιδική

Σε πόλο προσέλκυσης νέων επενδύσεων για τη δημιουργία πολυτελών ξενοδοχείων αναδεικνύεται η περιοχή της Χαλκιδικής, γεγονός το οποίο έχει κινήσει το ενδιαφέρον ξένων τουριστικών οργανισμών για την ισχυροποίηση της θέσης τους στον προορισμό.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ένωσης ξενοδοχείων Χαλκιδικής, κ. Γρηγόρη Τάσιο, το ενδιαφέρον για νέες τουριστικές επενδύσεις είναι διαρκώς αυξανόμενο και εκδηλώνεται τόσο από εγχώριους όσο και από ξένους επιχειρηματικούς ομίλους. Οπως αναφέρει στην Καθημερινή ο κ. Τάσιος, χαρακτηριστική είναι η περίπτωση εταιρείας –που ελέγχεται από ρωσικών συμφερόντων fund, στο οποίο συμμετέχει και ο ινδικός επιχειρηματικός όμιλος ΤΑΤΑ– η οποία τρέχει αυτή την περίοδο τις διαδικασίες προκειμένου να εξασφαλίσει άδειες για τη δημιουργία δύο πολυτελών ξενοδοχείων με συνολική δυναμικότητα περίπου 600 κλινών σε ιδιόκτητες εκτάσεις της στην περιοχή Ξηροποτάμι του Δήμου Αριστοτέλη. Στόχος της εταιρείας είναι να ξεκινήσει την επένδυση εντός του 2018. Στην ίδια περιοχή, βουλγαρικών συμφερόντων εταιρεία θα επαναλειτουργήσει, μετά την ολοκλήρωση προγράμματος εκσυγχρονισμού, μία ξενοδοχειακή μονάδα που παρέμενε κλειστή επί χρόνια. Επίσης, σε μικρή απόσταση από την Ουρανούπολη θα λειτουργήσει το τέταρτο ξενοδοχείο του ξενοδοχειακού ομίλου Τor Ηotel Group. O επικεφαλής του ομίλου Κωνσταντίνος Τορνιβούκας αναφέρει στην «Κ» ότι η νέα πολυτελής μονάδα με την επωνυμία Eagles Villas δυναμικότητας 42 βιλών θα λειτουργήσει στις 27 Απριλίου. Το επενδυτικό πρόγραμμα για τη δημιουργία του νέου ξενοδοχείου ανήλθε σε 11,5 εκατ. ευρώ. Ο όμιλος διαθέτει στην ίδια περιοχή της Χαλκιδικής το ξενοδοχείο Eagles Palace και στη Θεσσαλονίκη τις μονάδες City Hotel και The Excelsior.

Εξάλλου, τον Ιούνιο θα λειτουργήσει στο τουριστικό συγκρότημα Sani Resort στη Χαλκιδική το νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων Sani Dunes δυναμικότητας 136 δωματίων. Επιπλέον, σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες αδειοδοτήσεων από την εταιρεία Premium Development AEEATE συμφερόντων του ομίλου Σαββίδη για την τουριστική αξιοποίηση έκτασης 322 στρεμμάτων στο Παλιούρι. Στην έκταση που περιλαμβάνει τις εγκαταστάσεις του Ξενία Παλιουρίου θα δημιουργηθούν σύνθετο τουριστικό κατάλυμα με ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, τουριστικές κατοικίες, εμπορικά καταστήματα και άλλες συμπληρωματικές υποδομές.

Θετικά αναμένεται να λειτουργήσουν για την τουριστική ανάπτυξη της Χαλκιδικής και οι επενδύσεις που προγραμματίζει η Fraport στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης. Ενδεικτική για τις τουριστικές προοπτικές του προορισμού είναι η πρόθεση της Tui αλλά και άλλων τουριστικών οργανισμών να διευρύνουν τα προσεχή χρόνια τα προγράμματά τους στη Χαλκιδική.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 4 =