αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Οι μέντορες δεν μπορούν να σας αφήσουν έτοιμους»: Η ομιλία του Tim Cook στους αποφοίτους του Stanford

«Οι μέντορες δεν μπορούν να σας αφήσουν έτοιμους»: Η ομιλία του Tim Cook στους αποφοίτους του Stanford

Μια ιδιαίτερη ομιλία έδωσε στους αποφοίτους του Stanford ο Tim Cook. Μάλιστα πριν από 14 χρόνια στο ίδιο βήμα είχε σταθεί ο Steve Jobs, με τον τωρινό CEO της Apple να κάνει την σχετική αναφορά.

Και το έκανε δίνοντας την δική του συμβουλή: «14 χρόνια πριν ο Steve στάθηκε μπροστά σας στην ίδια σκηνή και είπε στους τότε αποφοίτους πως ο χρόνος τους ήταν περιορισμένος και έτσι δεν θα έπρεπε να τον δαπανούν άσκοπα ζώντας την ζωή κάποιου άλλου. Η δική μου προσθήκη σε αυτό είναι πως οι μέντορες σας μπορεί να σας αφήσουν προετοιμασμένους αλλά δεν μπορούν να σας αφήσουν έτοιμους».

Στην συνέχεια ο Tim Cook τόνισε: «Όταν αρρώστησε ο Steve, θεωρούσα αυτόματα μέσα μου πως θα γινόταν καλύτερα. Όχι μόνο πίστευα πως θα αντέξει αλλά είχα πείσει τον εαυτό μου πως θα ηγούνταν της Apple για μεγάλο διάστημα αφότου ακόμη και εγώ έφευγα από την εταιρεία.

Μια μέρα με κάλεσε στο σπίτι του και μου είπε πως τα πράγματα δεν θα ήταν έτσι. Ακόμη και τότε ήμουν σίγουρος πως θα παρέμενε ως πρόεδρος στο διοικητικό συμβούλιο. Πως δεν θα είχε συμμετοχή σε όλα τα καθημερινά αλλά πως θα ήταν εκεί. Δεν υπήρχε όμως στην πραγματικότητα κάποιος λόγος για να το πιστεύω αυτό. Ποτέ δεν θα έπρεπε να το είχα σκεφτεί. Τα δεδομένα ήταν όλα μπροστά μου. Έτσι όταν πραγματικά έφυγε έμαθα με ένα σκληρό τρόπο την διαφορά του να είσαι προετοιμασμένος με το να είσαι έτοιμος. Ήταν μια από τις πιο μοναχικές στιγμές στην ζωή μου και μάλιστα σε ένα τεράστιο βαθμό».

«Όταν η σκόνη έπεσε, το μόνο που γνώριζα ήταν πως θα έπρεπε να είμαι η καλύτερη έκδοση του εαυτού μου», είπε ο CEO της Apple.

Παράλληλα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα αρνητικά περιστατικά που σχετίζονται με τους τεχνολογικούς κολοσσούς το τελευταίο χρονικό διάστημα. Όπως σημείωσε ο ίδιος, η Silicon Valley είναι υπεύθυνη για μια σειρά από επαναστατικές καινοτομίες αλλά τον τελευταίο καιρό η βιομηχανία αυτή γίνεται γνωστή για ανθρώπους που αναλαμβάνουν τα εύσημα χωρίς να αναλαμβάνουν και τις ευθύνες που τους αναλογούν.

Ο Cook επίσης ενθάρρυνε τους αποφοίτους του Stanford να γίνουν «οικοδόμοι» και να αναγνωρίσουν πως το έργο της ζωής τους κάποια μέρα θα γίνει μεγαλύτερο και από αυτούς τους ίδιους.

Ολόκληρη η ομιλία του

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight + seven =