αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι κροίσοι που δεν θα αφήσουν χρήματα στα παιδιά τους

Οι κροίσοι που δεν θα αφήσουν χρήματα στα παιδιά τους

Οι περισσότεροι από αυτούς είναι πολύ γνωστά ονόματα. Είναι πετυχημένοι επιχειρηματίες και φυσικά μέσα στις λίστες με τους πλουσιότερους ανθρώπους. Αλλά έχουν ένα ακόμα κοινό χαρακτηριστικό: Δεν σκοπεύουν να αφήσουν… χρήματα στα παιδιά τους.

Μερικούς τέτοιους κροίσους παραθέτει το οικονομικό gobankingrates.com. Μέσα στην λίστα ο Μπιλ Γκέιτς. Ο ιδρυτής της Microsoft, ενώ έχει μια καθαρή περιουσία της τάξεως των 131 δισ. δολαρίων, δεν σχεδιάζει να παραδώσει την τεράστια περιουσία του στα παιδιά του, προσθέτοντας εμφατικά ότι «στα παιδιά μου θα δοθεί κάθε ευκαιρία να μορφωθούν, αλλά δεν θα αφεθούν να ζήσουν από μια πολύ βαριά οικονομική κληρονομιά».

Στον ίδιο δρόμο και ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, με μια προσωπική περιουσία ύψους άνω των 132 δισ. δολαρίων, ξεκαθάρισε δημοσίως ότι δεν θα μοιραστεί το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων του με τις κόρες του, την τετράχρονη Μαξ και την τρίχρονη Όγκαστ. Σε μια επιστολή προς τη νεογέννητη κόρη τους το 2015, ο Ζούκερμπεργκ και η σύζυγός του, Πρισίλα Τσαν, δεσμεύτηκαν να δωρίσουν το 99% των μετοχών της εταιρείας τους, όχι στις κόρες τους, αλλά σε άλλους σκοπούς, με απώτατο στόχο να «προωθηθεί το ανθρώπινο δυναμικό και την ισότητα για όλα τα παιδιά στην επόμενη γενιά».

Ένας από τους κορυφαίους μεγιστάνες των μέσων ενημέρωσης στον κόσμο, ο Τεντ Τέρνερ του CNN, με καθαρή περιουσία 2,2 δισ. δολάρια, παραδέχτηκε και αυτός ότι δεν αφήνει στα πέντε παιδιά του κάποια «ουσιαστική κληρονομιά». «Τη στιγμή του θανάτου μου, σχεδόν όλη μου η περιουσία θα μεταβιβαστεί σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και σκοπούς», δήλωσε πρόσφατα ο Τέρνερ.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία πάντως, ξεκίνησε από τον μεγιστάνα Γουόρεν Μπάφετ ο οποίος, προ ετών, και παρότι έχει συγκεντρώσει μια περιουσία άνω 102 δισ. δολαρίων, δήλωσε ευθαρσώς ότι μόνο ένα μικρό μέρος αυτών των χρημάτων θα πάει στα τρία παιδιά του, ένα ποσό γύρω στο 1 δισ. δολάρια δηλαδή. Ο επιχειρηματίας επενδυτής έχει δεσμευτεί να δώσει το 99% του πλούτου του κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Κάπως έτσι, ο Μπάφετ με τον Γκέιτς ίδρυσαν από κοινού το ίδρυμα Giving Pledge, υποσχόμενοι να δωρίσουν το συντριπτικό μέρος της αμύθητης περιουσίας τους σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, αμέσως μετά τον θάνατό τους.

Και φυσικά όλοι αυτοί, δεν είναι οι μόνοι κροίσοι που δεν θα αφήσουν χρήματα στα παιδιά τους. Είναι απλά μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five + 20 =