αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟι κινήσεις που πρέπει να κάνεις όταν περιμένεις απάντηση για μια θέση εργασίας (και τι δεν πρέπει να κάνεις)

Οι κινήσεις που πρέπει να κάνεις όταν περιμένεις απάντηση για μια θέση εργασίας (και τι δεν πρέπει να κάνεις)

Έχεις φτάσει σχεδόν ως το τέλος του δρόμου. Εντόπισες την αγγελία, έστειλες το βιογραφικό σου, σε πήραν για συνέντευξη, πήγες και όλα κύλισαν ομαλά. Και τώρα; Πρέπει να περιμένεις την απάντηση. Ο χρόνος αυτός είναι σίγουρα αγχωτικός.

Από τη μεριά σου όμως, υπάρχουν κάποιες κινήσεις που πρέπει να κάνεις που μπορούν να σου δώσουν ένα προβάδισμα για τη θέση που τόσο θέλεις. Ενώ την ίδια στιγμή, υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις και είναι ικανά να «σβήσουν» κάθε πιθανότητα σου για να πάρεις τη δουλειά. Ας δούμε τα πράγματα συγκεκριμένα, όπως τα παρουσιάζει το αμερικανικό The Muse.

Μην εργάζεσαι… εναντίον σου

Σίγουρα είναι καλό να δείχνεις ενδιαφέρον. Δεν είναι όμως καλό να δείχνεις… υπερβολικό ενδιαφέρον. Μην επικοινωνείς κάθε τόσο με την εταιρία για να ρωτήσεις αν υπάρχει κάποιο νέο. Στις δουλειές, όπως και σε άλλα πράγματα στη ζωή, αυτός που δείχνει «απελπισμένος» γίνεται αυτόματα λιγότερο ελκυστικός. Επίσης, σκέψου ότι αν δείξεις ένα τέτοιο προφίλ, η εταιρία μπορεί να σε προσλάβει τελικά με λιγότερα χρήματα από ότι θα έδινε αρχικά.

Να είσαι σε ετοιμότητα για απάντηση

Ακριβώς όπως όταν σε κάλεσαν για τη συνέντευξη, έτσι και τώρα πρέπει να είσαι έτοιμος να απαντήσεις στο πιθανό κάλεσμα της εταιρίας. Σκέψου το: Αν η εταιρία σε καλέσει για να σου πει ότι επιλέχθηκες για τη θέση και δεν μπορέσει να σε βρει, θα επιλέξει πιθανότατα άλλο υποψήφιο. Πρέπει αν είσαι έτοιμος να απαντήσεις μέσα σε μια ημέρα- ιδανικά μέσα σε μερικές ώρες.

Μην αγχώνεσαι υπερβολικά

Είναι λογικό να υπάρχει μια αγωνία. Όμως δεν χρειάζεται να… είσαι κολλημένος στο email σου, και να κοιτάς συνεχώς αν ήρθε απάντηση από την εταιρία στην οποία πήγες για συνέντευξη. Δεν χρειάζεται υπερβολικό άγχος- κάτι το οποίο θα σε φθείρει ακόμα περισσότερο αν τελικά δεν πάρεις τη δουλειά.

Προχώρα ευγενικά

Το ιδανικό είναι να πάρεις τη δουλειά. Αν περάσουν 2-3 εβδομάδες και δεν έχεις απάντηση, τότε μάλλον δεν έχεις επιλεχθεί εσύ για τη θέση. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να ευχαριστήσεις τους υπεύθυνους για το χρόνο τους και να ζητήσεις μερικά στοιχεία τους (π.χ. email, Linkedin) έτσι ώστε να είσαι σε μια επαφή μαζί τους, για μελλοντικές θέσεις.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen − 11 =