αρχικηVIRALΟι Κινέζοι έβαλαν μικροτσίπ που αποκαλύπτει πότε πλύθηκαν τα σεντόνια στο ξενοδοχείο

Οι Κινέζοι έβαλαν μικροτσίπ που αποκαλύπτει πότε πλύθηκαν τα σεντόνια στο ξενοδοχείο

Είναι ένας από τους χειρότερους φόβους μας όταν μένουμε σε ενοικιαζόμενα δωμάτια ή ξενοδοχεία: να βρούμε σεντόνια, που κάθε άλλο παρά καθαρά φαίνονται. Στην Κίνα μάλιστα, όπου το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα μεγάλο, οι ταξιδιώτες συχνά κουβαλούν δικά τους σεντόνια και πετσέτες. Σύμφωνα με έρευνα του 2017, πολλά πεντάστερα ξενοδοχεία στο Πεκίνο, δεν άλλαζαν τα σεντόνια όταν άδειαζαν τα δωμάτια. Μία κινεζική πόλη αποφάσισε να εκμεταλλευτεί την τεχνολογία για να καθησυχάσει τους επισκέπτες της. Στο Γουχάν, τα ξενοδοχεία χρησιμοποιούν σεντόνια με μικροτσίπ, τα οποία μπορούν να διαβαστούν από τα περισσότερα έξυπνα κινητά με ένα απλό σκανάρισμα. Στην οθόνη εμφανίζονται οι πολύτιμες πληροφορίες για το πότε, πού και πώς πλύθηκαν τελευταία φορά τα σεντόνια.

Τα μικροτσίπ έχουν μπει σε πετσέτες, σεντόνια, κουβέρτες και παπλώματα, που χρησιμοποιούν τα 3.000 ξενοδοχεία της πόλης. Ετσι, όλα τα κομμάτια έχουν τη δική τους ηλεκτρονική ταυτότητα. Τα μικροτσίπ είναι λεπτά, αδιάβροχα και αντέχουν στις υψηλές θερμοκρασίες κατά την πλύση.

Η πόλη αποφάσισε να δράσει όταν έκλεισαν 79 επιχειρήσεις με επαγγελματικά πλυντήρια, που αναλάμβαναν τις πλύσεις από ξενοδοχεία, επειδή δεν πέρασαν τους περιβαλλοντικούς ελέγχους. Οι κινέζοι πολίτες ενθουσιάστηκαν με τη νέα εφαρμογή και ελπίζουν ότι το μέτρο θα εξαπλωθεί σε όλη τη χώρα. Και σε όλο τον πλανήτη, ελπίζουμε…

Πηγή: protagon.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − five =