αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟι κανόνες έχουν αλλάξει: 3 κινήσεις για να βρεις την δουλειά που θες, μέσα στην πανδημία

Οι κανόνες έχουν αλλάξει: 3 κινήσεις για να βρεις την δουλειά που θες, μέσα στην πανδημία

«Οι κανόνες για την εύρεση νέας εργασίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού είναι εντελώς διαφορετικοί από αυτούς που ήταν πριν από ένα χρόνο». Έτσι ξεκινά το άρθρο του CNBC. Και το θέμα του είναι ακριβώς αυτό: Πως μπορείς να βρεις την δουλειά που θες μέσα στην πανδημία; Υπάρχουν 3 κινήσεις που μπορείς να κάνεις, έτσι ώστε να αυξήσεις τις πιθανότητες επιτυχίας, μέσα στο νέο τοπίο που έχει δημιουργηθεί.

1# Ξέχνα ο,τι ήξερες για την αναζήτηση εργασίας. Το καλύτερο πράγμα που μπορεί να κάνει αυτός που αναζητά εργασίας είναι να εξετάσει νέους τρόπους δικτύωσης, και να ψάξει ακόμα και για θέσεις που πριν δεν θα κοίταγε, λέει η Akhila Satish, Διευθύνων Σύμβουλος του προγράμματος κατάρτισης ηγεσίας Meseekna. Για παράδειγμα, με περισσότερες εταιρείες να υποστηρίζουν πλέον απομακρυσμένη εργασία και να βρίσκουν υποψήφιους με μη παραδοσιακό επαγγελματικό υπόβαθρο, ενδέχεται να μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για θέσεις που προηγουμένως δεν μπορούσατε, λόγω τοποθεσίας ή εκπαίδευσης. Είναι επίσης χρήσιμο να δημιουργήσετε μερικές διαφορετικές εκδόσεις ενός βιογραφικού για διαφορετικούς κλάδους ή τύπους θέσεων για τις οποίες κάνετε αίτηση, με κάθε μία version να επισημαίνει τις δεξιότητες που έχετε εξασκήσει στην προηγούμενη εργασία σας και να εξηγεί πώς συμβαδίζουν με αυτό που θα προσφέρετε στη νέα δουλειά.

2# Δες τι ακριβώς θες. Πάρε λίγο χρόνο να σκεφτείς, και φτιάξε μια λίστα με εταιρίες που θα ήθελες να εργαστείς, αντί να αναζητάς νέες ευκαιρίες ανά τίτλο εργασίας. Ποιοι εργοδότες έχουν «καλό όνομα» στο πεδίο που σε ενδιαφέρει και μπορούν να αναπτύξουν την καριέρα σου; Στη συνέχεια, λέει ο career coach της Randstad RiseSmart, Wendy Braitman, συνδεθείτε με άτομα του εκάστοτε Οργανισμού. Ελέγξτε το LinkedIn για να δείτε αν έχετε κοινές επαφές εντός της εταιρείας. Εάν οι HR Managers είναι διαθέσιμοι για να υποβάλεις ενημερωτικές ερωτήσεις ή εάν πρώην συνάδελφοι που εμπλέκονται στην εταιρία μπορούν να κάνουν μια εισαγωγή εκ μέρους σου, τότε να μερικές καλές κινήσεις που μπορείς να κάνεις. Μια άλλη συμβουλή, είναι να θέσετε εβδομαδιαίους στόχους δικτύωσης που να είναι σταθερά υπό τον έλεγχό σας, όπως το να προσεγγίζετε δύο νέους ανθρώπους κάθε εβδομάδα.

3# Μην δείχνεις απελπισμένος. Όταν ψάχνεις για δουλειά δεν πρέπει να δείχνεις απελπισμένος. Αυτό μπορεί να το καταλάβει ένας HR Manager από χιλιόμετρα μακριά, και να έχεις το μειονέκτημα στις όποιες συζητήσεις. Αυτό που πρέπει να προβάλεις είναι το πως μπορείς να λύσεις τα προβλήματα που έχει μια εταιρία. Και όχι το πως «θα πάρεις μια θέση». Αν φανεί ότι αναζητάς απλά… μια οποιαδήποτε ανοιχτή θέση, τότε μάλλον θα χάσεις το παιχνίδι πολύ γρήγορα. Εξήγησε στην άλλη πλευρά το πως οι δεξιότητες και οι γνώσεις σου, μπορούν να βοηθήσουν την εταιρία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 + fifteen =